E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada bedelsiz çılgınlığı---

Borsada bedelsiz çılgınlığı

Borsada bedelsiz çılgınlığı
13 Ocak 2011 - 11:58 borsagundem.com

Son dönemde yüksek bedelsiz verecek beklentisiyle bazı hisselererde oldukça sert hareketler yaşanıyor

Yüksek bedelsiz verecek beklentisiyle son dönemde kulislere ismi sızan hisselerde oldukça sert hareketler yaşanıyor. Genellikle yılın ilk aylarında genel kurullar öncesi benzer hareketler geçtiğimiz yıllarda da yaşanmıştı. Ancak bu yıl çok sayıda hisse bu furyaya ayak uydurmuş durumda. Bazı yatırımcılar sadece sermayesi çok düşük olduğu için bazı hisselerde bedelsiz beklentisiyle alım yapıyor. Uzmanlar ise geçmiş yıllarda da benzer hareketlerin yaşandığını ve birçok şirketin sermaye artırımına gitmediğini kaydediyor. Bu yüzden yatırımcıların fiyatı henüz net olarak açıklanmayan bir beklenti ile çok fazla yükselmiş hisselere karşı dikkatli olmaları öneriliyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çavuş18 Ocak 2011 22:21

    alcar.da yüksek bedelsiz.ve çılgın 12 aylık bilanço

  • HAYDAAA17 Ocak 2011 01:08

    MARSHLL da var ama furyaya katılmadı henüz..yoksa sıramı gelmedi ona daha,

  • finansçı abiniz13 Ocak 2011 15:43

    özetle : satarken değil alırken kazanılır. ucuz al makul karla sat. ha yok yüzde 2000 bedelsiz veriyomuş hurrrra hücum o zaman brsadan sana her türlü maddi melanet müstehaktır.

  • NETAŞ SON 1998'DE SER.ARTTIRDI.13 Ocak 2011 13:49

    NETAŞ ÜZERİNDE 39 BEDELSİZ VERECEK FON VAR VE 1998'DEN BERİ SERMAYE ARTTIRMADI.YENİ ORTAK JPMORGAN(OEP)VE RHEA İLE ESKİ ORTAK TSK GÜÇLENDİRME VAKFI ÇAĞRI SONRASI KAYITLI SERMAYEYİ VE SONRA DA İHTİMALLE BEDELSİZLERLE ÖNEMLİ BİR SER.ARTIŞI YAPABİLİR.BU BEKLENTİ İLE HİSSE ÖNEMLİ TIRMANIŞA GEÇEBİLİR(TAHMİNDİR TAVSİYE DEĞİL)

  • yyy13 Ocak 2011 13:11

    sn site yöneticileri sitenizdeki bir sorundan şikayetçiyim daha öncede belirtmiştim bazen başka bir habere bağlandığında fins gündem çıkıyor linkiniz ise finans gündem sitesinin en altında herkesin dikkatini çekmiyor geri dön yapıldığında yine borsa gündem sitesine dönülmüyor herkesin sayfanın en altına gitmesimi lazım belki ikisde aynı ortak site gibi görünüyor ya linkinizi finans gündem sayfasının en üstüne belirgin bir şekilde versinler yada buna bir çare bulun her zaman sık kullanılanlara yada googleden adresinizimi yazmamız lazım saygılar umarım dikkate alırsınız

  • altan ayman13 Ocak 2011 12:36

    galatasaray da var bedelsizzzzzzzz

  • bedelsiz'in ardındaki gerçeğe odaklanmalı13 Ocak 2011 12:12

    hisse alırken pd/dd =2(en fazla),f/k=en çok 15(2011 beklenen kara göre)dikkat edilmeli.bazı hisseler pd/dd=5 üzeri olmuşsa sakata gelmemeli.Ama değerlenmiş bir arsa,arazi benzeri varlığı bilançoda değerinin 6 kat altında ise ve de bu tür varlıklar artık şirketlerce değerlendirilecek ise o zaman pd/dd rasyosu görünenden çok daha ucuz olacağından bu da keşfedilip hisse ucuken alınıp kenara atılıp bekletilmeli.