E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada çift haneli kazanca işaret eden yükseliş sinyali---

Borsada çift haneli kazanca işaret eden yükseliş sinyali

Borsada çift haneli kazanca işaret eden yükseliş sinyali
23 Ağustos 2024 - 12:26 borsagundem.com

ABD borsaları yükseliş sinyali vermeyi sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ned Davis Research’e göre, borsadaki yükseliş sinyali, S&P 500 için gelecek yıl çift haneli kazançlara işaret ediyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Ned Davis Research stratejisti Ed Clissold, “ABD borsaları, S&P 500 için gelecek yıl çift haneli kazançların beklendiğini gösteren teknik yükseliş göstergesini tetikledi” diyor. Clissold, borsanın Ağustos başındaki satış dalgasının ardından dip yapma sürecinin dördüncü aşamasına girdiğini söylüyor.

4 aşama

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, borsa, Temmuz ayındaki zayıf istihdam raporu, ‘yen carry-trade'in geri çekilmesi ve Warren Buffett'ın Apple'daki hissesini azaltması gibi bir dizi riskin bir araya gelmesiyle Ağustos başında yüzde 5'ten fazla düştü. Ancak o zamandan bu yana S&P 500 Endeksi neredeyse yüzde 10 oranında yükseldi ve rekor seviyelere sadece yüzde 1 uzaklıkta seyrediyor.

Clissold, “Yeni genişlik itme sinyalleri, piyasanın dip yapma sürecinin dördüncü aşamasında olduğunu ve son geri çekilmeyi geride bıraktığını doğruluyor” diye açıklıyor ve borsa dibinin dört aşamasının ‘aşırı satım, yükseliş, yeniden test ve genişlik itme' olduğunu ekliyor.

Clissold, “19 Ağustos'ta borsa, çok az hisse senedinin yükselişe katılmasından birçok hisse senedinin yükselmesine hızla geçiş yaptığında ortaya çıkan yeni bir genişlik itme sinyali parladı. Mantık şu ki, birkaç Hisse senedi sorun yaşarsa, diğerleri ortalamaları daha da yukarı taşıyabilir. Büyük hareketlerin başlangıcı genellikle genişlik itmeleriyle veya çok yüksek oranda hisse senedinin birlikte yükselmesiyle gerçekleşir” şeklinde yazıyor.

Ortalama yüzde 10’luk getiri

NDR’ye göre, Çoklu Sermayeli Hisse Senedi Serisi’ndeki (Multi-Cap Equity Series) hisselerin yüzde 90'ından fazlasının 10 günlük hareketli ortalamalarının üzerine çıkmasıyla bir genişlik hamlesi ateşlenmiş durumda. 1980'den bu yana 42 kez bu durum yaşandı ve hisseler bir yıl sonra yüzde 95 oranında daha yüksek seyretti ve yükseliş ortalama yüzde 10'luk bir kazanca karşılık geldi. Mevcut seviyelerden böyle bir kazanç, S&P 500'ün 6.100 puanın hemen üzerine çıkması anlamına geliyor.

8 Ağustos'ta hisse senetleri ’11:1 yükseliş günü’ gördüğünde başka bir genişlik ivmesi parlamıştı. Bu, yükselen hisse senetlerindeki hacmin düşen Hisse senetlerindeki kümülatif hacmin 11 katı olduğu zaman meydana geliyor.

Trend göstergeleri de yükselişte

Sonuç olarak, Clissold hisse senedi piyasasının daha fazla yükseliş potansiyeline sahip olduğundan emin olmak için üç aylık bir dönemde en az beş genişlik ivmesi sinyalinin parladığını görmek istiyor. Notta, “16 Temmuz'dan bu yana şimdiye kadar üç sinyal yandı ancak Ekim ortasına kadar ikisi daha parlamasa bile, faiz oranlarında beklenen düşüş sayesinde hisse senetlerinin hala iyi bir noktada olması muhtemel” deniliyor.

Clissold, “Beş genişlik ivmesi sinyali alamayabiliriz ancak ek trend göstergeleri yükselişe geçiyor. Düşen faiz oranları boğaların lehine bir başka katalizör olacak” diye ekliyor.

Borsada Jackson Hole sonrası iki seçenek: Yükseliş ya da devasa çöküşBorsada Jackson Hole sonrası iki seçenek: Yükseliş ya da devasa çöküş

 

Wall Street borsa rallisi için teknolojinin ötesine odaklandıWall Street borsa rallisi için teknolojinin ötesine odaklandı

 

Borsalar başkanlık seçiminin en volatil dönemine giriyorBorsalar başkanlık seçiminin en volatil dönemine giriyor

 

ABD hisse senetlerine yönelik iştah artıyorABD hisse senetlerine yönelik iştah artıyor

 

Hisse senetleri satış dalgası sonrası ne kadar zamanda toparlanıyor?Hisse senetleri satış dalgası sonrası ne kadar zamanda toparlanıyor?

 

Faiz indirimleri hisse senetlerine iyi gelmeyebilirFaiz indirimleri hisse senetlerine iyi gelmeyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)