E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada dolar bazında kaybettiren şirketler---

Borsada dolar bazında kaybettiren şirketler

Borsada dolar bazında kaybettiren şirketler
13 Nisan 2014 - 17:51 borsagundem.com

Eğer firma temettü de ödememiş ise yatırımcı cephesinde tam anlamıyla bir zarar söz konusu

Analistlere göre yatırımda riskten kaçan altına ve mevduata sığınırken, fırsatı değerlendirmek isteyenler borsaya geliyor. Buna karşılık borsada Mart ayından bu yana yaşanan yükselişte tarihi dip seviyelerinde bulunan ve çıkışa katılmayan hisseler de var. Zeynep Aktaş'ın Milliyet'teki haberine göre hisse senetlerinin son 10 yıl içerisindeki hareketlerini incelendiğinde, bu süre zarfında borsada olan toplam 266 şirketten 84 tanesinin dolar bazında piyasa değerleri erimiş durumda. Bu hisseleri alıp tutanlar 10 yıllık süre zarfında  hiç bir getiri elde edemediler. Eğer firma temettü de ödememiş ise tam anlamıyla bir zarar söz konusu.
Borsa, her ne kadar yatırımcılar için sürekli büyük kazançların konuşulduğu bir platform olsa da son 10 yıllık zaman diliminde enkaz haline gelen hisse sayısı hiç de az değil. Bu süre zarfında halka arz edilen hisse senetlerinin yüzde 73’ü yatırımcısına dolar bazında kaybettirdi. Halka arz seferberliği ile borsaya gelen şirketlere umut bağlayan, yüksek beklentilerle bu hisselerin peşine takılanlar kaybettiler. Yüksek getiri beklentisi bu hisseler açısından tam anlamıyla bir hayal kırıklığına dönüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)