E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada dördüncü çeyrekte yön yukarı---

Borsada dördüncü çeyrekte yön yukarı

Borsada dördüncü çeyrekte yön yukarı
04 Ekim 2024 - 11:14 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarının yılın son çeyreğinde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının 2024 yılındaki dikkat çekici yükselişinin dördüncü çeyrekte de devam etmesi muhtemel gözüküyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD’de yatırımcılar, hisse senedi piyasalarının yıl sonuna kadar nasıl bir seyir izleyeceğine dair fikir edinmek için tarihsel verilere başvuruyor.

Yüzde 70 olasılıkla tırmanış devam ediyor

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, tarihsel veriler, S&P 500’ün ilk dokuz ayda yüzde 20 veya daha fazla yükseldiği yıllarda dördüncü çeyrekte ortalama yüzde 2'den fazla yükseldiğini gösteriyor.

ABD hisseleri 2024'ün ilk dokuz ayında dikkat çekici bir yükseliş gösterdi ve geçmiş veriler eğer bir rehberse, bu yükselişin gelecek üç ayda da devam etmesi muhtemel. Dow Jones Piyasa Verileri rakamları analiz ediyor ve S&P 500 Endeksi’nin yılın ilk dokuz ayında yüzde 20 veya daha fazla yükseldikten sonra genellikle dördüncü çeyrekte de tırmanmaya devam ettiğini bulguluyor.

1950'den bu yana, S&P 500 bir yılın ilk dokuz ayında 10 kez yüzde 20 artış elde etti; buna 2024 yılı da dahil. Önceki dokuz örnekte endeks dördüncü çeyrekte ortalama yüzde 2,1 yükseldi. Ortalama getirisi ise yüzde 4,1 ile daha da yüksekti. Örneklemde, dördüncü çeyrekte ise yüzde 77'den fazla olasılıkla tırmanmaya devam etti.

Endeksin dördüncü çeyrekte zorlandığı iki yıldan biri, Ekim ayında ‘Kara Pazartesi’ satışının yaşandığı 1987 yılıydı. Endeks yine de o yıl yüzde 2 oranında yükselerek kazanç elde etmeyi başardı.

Sadece S&P 500 değil

Benzer modeller, Dow Jones Endüstri Ortalaması ve Nasdaq dahil olmak üzere diğer borsa barometreleri için de geçerli oldu.

1950'den bu yana Dow'un yılın ilk dokuz ayında yüzde 10 veya daha fazla yükseldiği 29 örnek oldu; bunlara 2024 yılı da dahil. Bu yılların altısı hariç hepsinde, endeks ortalaması dördüncü çeyrekte yüzde 4,9'luk ortalama kazançla tırmanmaya devam etti.

Nasdaq da, bu yıl da dahil olmak üzere yılın ilk dokuz ayında 19 kez yüzde 20'den fazla yükseldi. Dördüncü çeyrekte beş örnek hariç tümünde yüzde 6,6'lık ortalama bir kazançla tırmanmaya devam etti.

ABD hisse senetleri dün düşüşteydi ve FactSet verilerine göre S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones bir ay içinde ilk kez haftalık kayba doğru gidiyor. Dow Jones verilerine göre endeks yıl başından bu yana yüzde 20'lik kazancını koruyabilirse S&P 500 1998'den bu yana ilk kez üst üste iki takvim yılı yükseliş kaydetmiş olacak.

Borsada yüzde 10'luk düşüş beklentisiBorsada yüzde 10'luk düşüş beklentisi

 

Borsada olumsuz görüntü durdurulamıyorBorsada olumsuz görüntü durdurulamıyor

 

Hisse senetleri hiç bu kadar pahalı olmamıştıHisse senetleri hiç bu kadar pahalı olmamıştı

 

Hisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir aradaHisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir arada

 

Faiz indirimleri hangi hisse senetlerine yarayacak?Faiz indirimleri hangi hisse senetlerine yarayacak?

 

Borsada düzeltme ne kadar derinleşebilir?Borsada düzeltme ne kadar derinleşebilir?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)