E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da dünkü yükselişin devamı bekleniyor---

Borsa'da dünkü yükselişin devamı bekleniyor

Borsa'da dünkü yükselişin devamı bekleniyor
13 Ocak 2017 - 09:41 borsagundem.com

Endeks bazından daha çok dünkü yükselişe eşlik edemeyen hisseler bugün aradaki farkı kapatmaya çalışabilir

DÜN NE OLDU? 

BIST ENDEKSİ REKOR İŞLEM HACMİ İLE TCMB’NİN FAİZ HAMLESİ EŞLİĞİNDE %4,2 YÜKSELDİ… 

Uzunca süredir TL’de değer kaybı baskısı altında kalan ve yükselemeyen BIST 100 Endeksi dün, TCMB’nin %8,0’dan yaptığı haftalık repo ihalesini yapmaması ve bankaları %8,50’den (geç likiditede %10’dan) borç almaya yönlendirmesi ile birlikte 8,7 Milyar TL’lik rekor işlem hacmi ile %4,2 yükselerek günü 80,891 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %6,1 yükselişle genel yükselişe öncülük etti.   

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

TCMB’NİN POLİTİKASI YAKINDAN İZLENİLECEK… 

TCMB’nin dünkü haftalık repo ihalesi açmama kararının ardından bugün de açıp açmayacağı izlenilecek. Ek olarak TCMB dünkü hamlesi ile örtülü de olsa 50 baz puanlık faiz artışı bizce yapmış oldu. 24 Aralık’taki toplantısında politika faizi ve faiz koridorunun ne şekilde değişeceği yakından takip edilecek. Bugün için BIST 100 Endeksi’de dünkü yükselişin daha hafif şekilde devamı gelebileceğini düşünmekteyiz. Endeks bazından daha çok dünkü yükselişe eşlik edemeyen hisseler bugün aradaki farkı kapatmaya çalışabilir. 

ŞİRKET HABERLERİ 

Yabancı İşlemleri…  Yurtdışındaki yerleşik kişiler, 02-06 Ocak haftasında, 55 milyon USD net hisse satışı, 268.8 milyon USD net DİBS alımı ve 8.9 milyon USD değerinde ise net Özel Sektör Tahvil ve Bono satışı gerçekleştirdi. (TCMB)

 
EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2016 yılında, 2015 yılına göre %1 artışla 10,053 adet bağımsız bölüm satış gerçekleştirerek 7.3 milyar TL satış geliri elde etti. Çeyreklik bazda ise, bir önceki çeyreğe göre %30 artışla 4,196 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi ve 3.1 milyar TL gelir elde etti. (KAP) 

CCOLA…Sınırlı Pozitif… Şirket, konsolide satış hacminin 2016 yılının dördüncü çeyreğinde yıllık %5 artışla 224 milyon ünite kasa olduğunu ve 2016 yılının tamamında ise, şirket beklentilerine paralel olarak %3,2 artış göstererek 1,189 milyon ünite kasa olduğunu açıkladı. Ayrıca, Türkiye operasyonlarının toplam satış hacmindeki payının, 2016 yılında önceki yıla göre önemli bir değişim göstermeyerek %51 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. Türkiye operasyonunun satış hacmi, 2016’nın dördüncü çeyreğinde %1,8 artışla 118 milyon ünite kasa olurken, yılın tamamında %1,4 artışla 601 milyon ünite kasa olarak gerçekleştiğini bildirdi. Uluslararası operasyonların satış hacmi, yılın son çeyreğinde %8,7 artışla 106 milyon ünite kasa oldu. Uluslararası operasyonların satış hacmi 2016 yılının tamamında %5,2 artarak 588 milyon ünite kasa olduğu açıklandı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %4.2 yükselişle 99,475 seviyesinden tamamladı. 

Şubat vadeli kontratın dünkü güçlü yükselişinin ardından bugün 98,0-102,0 bandında hareket etmesini beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı 

Dün Türk Lirası’nda negatif ayrışma son bulurken, Merkez Bankası hamlesi sonrası Türk Lirası dolar karşısında %2,78 değer kazancı ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu. USDTRY kontratı günü %4,2 değer kaybı ile 3,7780 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın konferansında mali teşviğin detaylarının açıklanmaması doların dünya genelinde değer kaybı altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi.  Altın kontratı ise günü %2,24 değer kazancı ile  1206 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın konferansında mali teşviğin detaylarının açıklanmaması doların dünya genelinde değer kaybı gelişmiş ülke para birimleri tarafından yükseliş fırsatı olarak kullanıldı. EURUSD kontratı da günü %1,8 değer kazancı ile 1,0682 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay bir  başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU?

 

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın konferansında mali teşviğin detaylarının açıklanmaması doların dünya genelinde değer kaybı dün de piyasalarda baskın karakter olmaya devam etti. Dolar endeksi 100,70 seviyesine kadar gerileme kaydetti.

 

Yurt içinde ise Türk Lirası’nın bir süredir devam eden negatif ayrışma görünümü dün Merkez Bankası’nın hamlesi ile son buldu. TCMB dün miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Bununla birlikte bankaların TCMB'den yüzde 8.50 faizle kotasyon yoluyla repo imkanından ve yüzde 10.00 faizle geç likidite penceresinden de yararlanabileceği ifade edildi. Söz konusu açıklamanın ardından Türk Lirası’nda değer kanaçları hız kazandı. Dün Türk Lirası tüm gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında %3’e yakın değer kazandı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bu sabah Asya seansında konuşması gündeme konu olan Fed Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin kısa vadede ciddi bir engelle karşı karşıya olmadığı belirtti. Söz konusu açıklamalar sonrası dolarda dünya genelinde sınırlı toparlanma görüldü. 

Bugün yurt içinde makro gündem sakin olup,  bir yandan da siyasi gelişmeler yakından takip edilecek. 

Yurt dışında ise ABD’de Aralık ayına ilişkin perakende satışlar verisinin yanı sıra Michigan tüketici güveni verileri takip edilecek.  

USDTRY 

Dün Türk Lirası’nda negatif ayrışma son bulurken, Merkez Bankası hamlesi sonrası Türk Lirası dolar karşısında %2,78 değer kazancı ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,8000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,8500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,80 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,75 ve 3,72 destek seviyeleri izlenebilir. 

EURUSD 

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın konferansında mali teşviğin detaylarının açıklanmaması doların dünya genelinde değer kaybı gelişmiş ülke para birimleri tarafından yükseliş fırsatı olarak kullanıldı. EURUSD paritesi gün içerisinde 1,0684 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0600 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0620 ve 1,0650 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0550 ve 1,0500 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın konferansında mali teşviğin detaylarının açıklanmaması doların dünya genelinde değer kaybı altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Altın cephesinde görülen kazançların bir kısmı günün ilerleyen saatlerinde geri verilse de altın günü dolar karşısında %0,32 değer kazancı ile tamamladı. 

Altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1192 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1208 ve 1215 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1180 ve 1165 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

USDJPY paritesi bu sabah Asya seansında konuşması gündeme konu olan Fed Başkanı Janet Yellen açıklamaları sonrası sınırlı yükseliş kaydetti. ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın konferansında mali teşviğin detaylarının açıklanmaması doların dünya genelinde değer kaybınını ardından G10 para birimleri arasındada Japon Yeni en fazla değer kazanan para birimlerinin ilk sıralarında yer almıştı. 

lar cephesinde görülen seyir paritede teknik görünümü de zayıflatmıştır. Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde zayıf seyrin devam etmesi durumunda 114,30 ve 113,80 destek seviyeleri takip edilebilir. USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 115,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 116,80 ve 117,20 seviyeleri hedeflenebilir. 

GBPUSD 

Bir süredir sınırlı fiyat haraketlerinin görüldüğü GBPUSD paritesinde yeni günde de yatay seyir hakim. bu sabah Asya seansında konuşması gündeme konu olan Fed Başkanı Janet Yellen açıklamaları sonrası doların dünya genelinde değer kazancı paritede yükselişleri baskılamakta. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde kar satışlarının devam etmesi halinde 1,2120 ve 1,2100 izlenebilecek destek seviyeleri olup, paritede görülebilecek tepki alımlarıyla 1,2320 ve 1,2400 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol fiyatları arz fazlasına ilişkin endişeler ile yön bulmaya devam ediyor. Bununla birlikte üretici ülkelerden gelen açıklamalarda petrol fiyatlarında hareketlilik yaratmakta. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,20 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,40 ve 57,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,60 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)