E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada düzeltme ne kadar derinleşebilir?---

Borsada düzeltme ne kadar derinleşebilir?

Borsada düzeltme ne kadar derinleşebilir?
01 Ekim 2024 - 15:00 borsagundem.com

Ekonomide yavaşlama ihtimali, ABD borsalarında düzeltme endişesini de beraberinde getiriyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yeni rekorlar kırılsa da bazı uzmanların ekonomi kaynaklı düzeltme beklentisi devam ediyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Stifel hisse senedi şefi Barry Bannister, iş piyasasının yavaşlaması ve enflasyonun sabit kalmasıyla hisse senedi piyasasının yüzde 10'luk bir düzeltmeye doğru gittiğini söylüyor.

İki karşı rüzgar

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, hisse senedi piyasası yıl sonu düzeltmesine doğru gidiyor olabilir. Yatırım bankası Stifel’de baş hisse senedi stratejisti olan Bannister, yatırımcıların dördüncü çeyreğe girerken dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Bunun nedeni, iş piyasasının yavaşlaması ve enflasyonun piyasaların beklediğinden daha yapışkan kalabilmesi.

Bannister, S&P 500'de yüzde 10'luk bir düşüşe yol açabilecek iki karşı rüzgar olduğunu belirtiyor ve şöyle diyor: “Her şeyi bir araya getirdiğinizde, özellikle iş tarafında yavaşlayan bir ekonomi var, çok sayıda iş fırsatı var ve piyasa pahalı. Bu nedenle, dördüncü çeyreğin sonlarına doğru dikkatli olunması gerektiğini kesinlikle tavsiye ediyoruz” diyor.

Yavaşlayan iş piyasası, devam eden ekonomik zayıflık belirtilerini izleyen yatırımcıların dikkatini çoktan çekmiş durumda. ABD'li tüketicilerin yüzde 18'i Eylül ayında iş bulmanın zor olduğunu bildirdi; bu oran bir önceki ayda kaydedilen yüzde 17’lik seviyenin üzerinde bir orana karşılık geldi.

Bu arada, Gray & Christmas'ın bir raporuna göre ABD’li şirketler Ağustos ayında 75.000'den fazla işten çıkarma duyurdu, bu bir önceki aya göre yüzde 193'lük bir artış anlamına geldi.

Enflasyon ve faiz sarmalı

Bannister, enflasyonist baskıların ekonomide de devam edebileceğini ve bunun piyasanın sert faiz indirimleri vizyonunu karmaşıklaştırabileceğini öne sürüyor. CME FedWatch aracına göre, yatırımcılar büyük ölçüde faiz oranlarının gelecek yılın ortasına kadar yüzde 3'e veya daha altına düşmesini bekliyor. Ancak Bannister bunun ekonominin yavaşlamadan gerçekleşmesinin pek olası olmadığını ve bunun da hisse senetleri için düşüş anlamına geldiğini söylüyor.

Bannister, faiz oranları hakkında, “Yavaşlama olmadan yüzde 3'ün altına düşmeyi haklı çıkarmak çok zor. Ekonomide yavaşlama olmazsa, sahip olduğumuz bu sınırlı kaynakları kullanmaya devam edersek, faiz oranlarının ve getirilerin önemli ölçüde düşük olmaması gereken bir iniş senaryosuyla karşı karşıya kalırsınız” diyor.

Yatırımcılar aşırı iyimser

Hisse senedi piyasalarıyla ilgili olarak ise Bannister, “Yatırımcılar ayrıca, hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyrettiği göz önüne alındığında biraz fazla iyimser görünüyor” diyor.

AAII’nin son Yatırımcı Hissiyatı Anketi'ne göre, tüm yatırımcıların neredeyse yarısı gelecek 6 ay boyunca hisse senetleri konusunda iyimser hissettiklerini söylüyor.

Bannister, “Fed'in 2024'te daha ılımlı görüşlere sahip olmasıyla ilgili bir sorunum yok. İnsanların 2025’ten beklentileri ve S&P 500'deki yıllık yüzde 31'lik kazanç fiyatlandırılmaya başladı. Her şey çok köpüklü görünüyor” diye ekliyor.

Bank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyorBank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyor

 

Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?

 

Ekim ayı borsada zorlu geçecekEkim ayı borsada zorlu geçecek

 

Yeni borsa rallisinde lider 3 sektörYeni borsa rallisinde lider 3 sektör

 

Borsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlıBorsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlı

 

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeliFundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)