E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada faiz kararı öncesi yatay beklenti---

Borsada faiz kararı öncesi yatay beklenti

Borsada faiz kararı öncesi yatay beklenti
23 Haziran 2014 - 08:54 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde BİST 100 endeksi jeopolitik risklerin etkisiyle satıcılıydı

''BİST 100 endeksi dün 78.927-78.371 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.83 değer kaybı ile 78.400 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.87 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0.65 değer kaybetti.

Cuma günü Euro Bölgesi’nde Almanya ÜFE verileri aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında açıklanırken, Euro Bölgesi’nde cari denge verileri beklentilerden olumlu geldi. Cuma günü Euro Bölgesi'nde gündeme konu olan bir diğer veri ise tüketici güveniydi. Tüketici güveni Haziran'da -7.4 olarak gerçekleşti. Mayıs'ta tüketici güveni -7.1 seviyesindeydi Haftanın son işlem gününde, Euro Bölgesi cari işlemler dengesi öncesi güne düşüş ile başlayan Avrupa borsalarında  sonrasında yatay karışık seyrin hakim olduğu görüldü. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi imalat ve hizmet PMI verileri takip edilecek.

Cuma günü ABD tarafında veri akışı sakin olmakla birlikte, haftanın son işlem gününde güne yükseliş ile başlayan ABD borsalarında FED’in piyasalarda yaratmış olduğu ılımlı etkisinin sürdüğü görüldü ve ABD borsaları haftayı pozitif tamamladı. Bugün ABD tarafında şu anki ev satışları, imalat PMI yanı sıra Chicago FED ulusal aktivite endeksi verileri takip edilecek.

Asya tarafında Çin’de HSBC imalat PMI verisi açıklandı. Beklentilerin üzerinde açıklanan Çin’de HSBC imalat PMI verisinin yanı sıra Asya’da endekslerde karışık seyir görülmekte.

Haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksi Irak'ta yaşanan gelişmelere ilişkin olarak ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'a hedefe odaklı askeri seçeneklerin düşünülebileceğini açıklamasının etkisi güne satıcılı başlarken, gün boyu hafif satıcılı yatay seyrini devam ettirdi. ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'a ilişkin açıklamalarının yanı sıra NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in Rusya’nın Ukrayna sınırı yanına yığınak yaptığına dair uyarı yapmasının da etkisi piyasalarda hissedildi. Söz konusu etkenler göz önünde bulundurulduğunda, döviz kurlarında ve petrol fiyatlarında seyreden yükselişler BIST 100 endeksinde satıcılı seyre neden oldu. Gün içerisinde döviz kurlarında görülen yükselişin sınırlı olması nedeniyle BIST 100 endeksinde de kayıpların sınırlı olduğu görüldü.

Yurt içinde bu hafta TCMB tarafından gelecek olan faiz kararı merak konusu. TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın geçtiğimiz hafta sunumunda ölçülü faiz indirimine ilişkin açıklamaları ve FED’in faiz kararının ardından gözler faiz kararına çevrildi. Bugünde faiz indirimine ilişkin beklentiler nedeniyle yarın açıklanacak karar öncesinde bugün BIST 100 endeksinde yatay alıcılı seyrin görülmesi mümkün olabilir. Söz konusu etkenlerin yanı sıra, endeksin seyrine ilişkin olarak Irak ve Ukrayna’da gelişen olaylar da izlenecektir.

Teknik açıdan 78.500 seviyesi önem taşımaktadır. Endeksin 78.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 80.000 seviyesini hedefleyebilir. Endekste 78.500 seviyesinden gevşeme görülmesi durumunda ise 78.000 ve 77.500 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)