E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada geçen yılın başarısı zor!---

Borsada geçen yılın başarısı zor!

Borsada geçen yılın başarısı zor!
09 Ocak 2014 - 12:05 borsagundem.com

Goldman Sachs, “Wall Street'te yatırımcı morali yüksek, ancak geçen yılın getirilerini tekrarlamak zor olacak” dedi

ABD’li banka Goldman Sachs, 2014'te hisse senetleri ve tahvil faizlerinde yükseliş öngörürken gelişmiş ülke varlık sınıflarının gelişenlerden daha çok kazandıracağını öngördü.

5 FAKTÖRE DİKKAT

Bankaya göre piyasada moral yüksek, ancak bu iyimser tabloyu riske atabilecek 5 faktöre dikkat etmek gerekiyor. Goldman'a göre, gelişmiş ülkelerde uzun vadeli tahvil faizleri hızla yükselebilir. Düşük enflasyon ve merkez bankalarından bol likidite programlarıyla kısa ve uzun vadeli tahvil faizleri birbirine oldukça yakın diyen Goldman, Fed'in çıkış stratejisi ile faizlerde görülecek hızlı bir tırmanışın borsa rallisi için negatif bir gelişme olacağını belirtti. Bankaya göre ikinci risk ise, ekonomi iyileştikçe piyasaların merkez bankalarının niceliksel gevşeme programlarına inancının azalacağı gerçeği. Goldman, İngiltere, ABD ve Japonya’da merkez bankalarının para politikasını beklenenden erken sıkılaştırabileceği kanısında.

BU YIL BORSADA 2013'Ü GÖRMEK ZOR OLACAK

Ayrıca risk priminin düşmesiyle bankaya göre 2013'tekine benzer bir borsa getirisini tekrarlamak zor olacak. Goldman ABD’de istihdamdaki toparlanmanın işgücü maliyetini artıracağı beklentisiyle kar marjlarının da daralabileceğini öngördü. Son olarak Goldman'a göre, gelişen ülke varlık sınıflarının gelişmişlere kıyasla daha iyi getiri sağlaması da ralli için bir başka risk unsuru.

GELİŞEN ÜLKELER YATIRIMCILAR İÇİN ÇEKİCİ OLACAK

"Varsayımlarımız yanlış çıkabilir ve gelişmiş ülkelerdeki toparlanma gelişen ülke piyasalarını beklenenden daha fazla destekleyebilir" diyen Goldman analistleri, gelişen ülkelerde gelinen cazip fiyat seviyelerinin yatırımcı için çekici olabileceğini belirtti. Ancak bankanın baz senaryosu yine de ABD tahvil faizlerinde artış, Çin’de zayıf büyüme, seçimler ve ekonomide dengelenme süreci ile gelişen ülkelere temkinli yaklaşımı içeriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı09 Ocak 2014 20:35

    YATIRIMCILAR, BU KAN EMİCİ SPEKÜLATİF RAPORLARA ALDANMAYIN KENDİ POSİZYONLARINA GÖRE AYAR YAPARAK BORSALARI MANÜPLE EDİYORLAR, AĞIZLARIYLA YÖN VEREREK PARA KAZANAN ŞARLATANLARA ASLA UYMAYIN NEYİNİZ VAR NEYİNİZ YOK ALIRLAR DONSUZ KALIRSINIZ

  • Küçük Yatırmcı09 Ocak 2014 13:32

    Enerji fiyatlarının düşmesi , kurun yükselmesi ihracata oluımlu yönde katkıda bulunur. Doların düşmesi yazın turizm gelirlerini artırır. Bunun sonucu hem büyüme artarken hem de cari açık azalır.Ülke % 7-8 büyürken , cari açık 30-35 m. dolara düşer. Şimdi benim bu rapor mu gerçekçi , yoksa onların yayınladığı yalan yanlış spekülasyona dayanan taraflı raporları mı ? Kararını sizler verin ...

  • ali uzun09 Ocak 2014 12:22

    ne biçim başlık atıyorsunuz anlamak mümkün değil...yazıda 5 faktör e dikkat diyor.başlık 5 sektör diyor..faktör sektör aynı şeymidir..hayrettir yaa...