E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBorsada G.Saray'ı engellediler---

Borsada G.Saray'ı engellediler

Borsada G.Saray'ı engellediler
13 Haziran 2013 - 06:58 borsagundem.com

Aysal: İlk sermaye artırımını sorunsuz gerçekleştirdik. İkincisinde rakiplerimizin ‘eyvah aradaki farkı açacaklar’ edebiyatı başladı.

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, 2 sene içinde sportif ve mali açıdan büyük başarılar elde ettiklerini belirtip, rakiplerine de göndermede bulundu. Sermaye artırımı ile kulübü mali açıdan iyi bir noktaya getirdiklerini ifade eden Aysal, şöyle konuştu: “Benim için mali açıdan ‘Ünal Aysal şapkadan tavşan çıkardı’ diye yazmışlar. Bu yanlış. İş hayatında sihirbazlık ve mucizeler yoktur. Doğru analiz vardır. 2 sene içinde çok büyük yol aldık ama hala planladığımızın 3-4 ay gerisindeyiz.
ÇEŞİTLİ engelleme çabaları ve özellikle bazı kurulların kural değişikliği bize sürpriz oldu. 14 yıldır yükselen borcumuz bütün engellemelere rağmen 102 milyon dolar azalmıştır. Hedefimiz 2014 mali genel kuruluna 60 milyon dolar daha az borçla girmektir. Birinci sermaye artırımını sorunsuz gerçekleştirdik. İkinci sermaye artırımında rakiplerimizin ‘eyvah aradaki farkı açacaklar’ edebiyatı başladı. Sermaye artırımını geciktirmeyi başardılar ama şampiyonluğumuzu engellemeyi başaramadılar.”
YAVAŞLIK MİZACIMA UYMAZ
OLAĞANÜSTÜ kongreye gitme sebebini de anlatan başkan Aysal “Son 2 senede bu heyetle çok büyük sportif başarılara imza attık. Ancak kurumsallaşma hedeflerimizde maalesef aynı sürat ve başarıyı gösteremedik. Fikir ayrılıkları ve inanç farklılıkları yüzünden ortak hareket edemedik. Yavaş ilerlemeler benim mizacıma uygun değil. Amacım, dönemin ihtiyaçlarını ve felsefesini gönülden paylaşan ve buna inanmış bir ekiple işe bir an önce başlamak” ifadelerini kullandı.
TEK ADAYLIKTAN MUTLU DEĞİLİM
TEK aday olmasının kendisini mutlu etmediğini de vurgulayan Ünal Aysal, “Başarılı geçen 2 yıldan sonra bayrağı kimsenin almaması gayet doğal. Benim Galatasaray’a bırakmak istediğim en büyük miras, saat gibi işleyen bir kurumsal yapı. Galatasaray’ı benden daha iyi yöneteceğine inandığım bir kişi çıkarsa, bu görevi ona huzurla devrederim. Bunun için de 3 yıl beklemeniz gerekmez. Benim görev sürem hedefe vardığım gün biter. Kağıt üzerindeki görevin sonunu beklemek sadece zaman kaybıdır” dedi.
Arkadaşlarımdan vekalet aldım hiçbir küskünlüğümüz olmaz
ADNAN Öztürk Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ünal Aysal’ın yeni yönetiminde yer almayan 6 yönetici ile görüşerek vekaletlerini aldığının altını çizdi ve şunları söyledi: “Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Biz Galatasaraylıyız ve Galatasaray’ın çocuklarıyız. Bizim için nerede oturduğumuzun hiçbir önemi yoktur. Hiçbir politik beklentimiz de yoktur. Tek istediğimiz başarılı bir G.Saray’dır. Eğer birileri bu şekilde seçime gidildiği için camiada kırgınlık, küslük olacağını zannediyorsa ve dolayısıyla başarısızlığın geleceğini düşünüyorsa hiç zaman kaybetmesinler.”
Adnan Öztürk, yeni yönetimde yer almayan yönetici arkadaşlarına başarı beratı verilmemesini eleştirdi.
G.SARAY Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Divan Kurulu toplantısında sürpriz bir çıkışa imza attı. Divan’da şampiyonluğun baş mimarı Fatih Terim’e başarı beratı verilirken, geçen yılın aksine futbol komitesinde takıma büyük emek veren 2. başkan Ali Dürüst ve yönetici Abdurrahim Albayrak’ın pas geçilmesi dikkat çekti. Öztürk de bu konuda, “Bize 19. şampiyonluğu yaşatan Fatih Terim ve ekibine teşekkür ediyorum. Fatih Hoca başarı beratını hak ediyor. Ancak Sevgili Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’a da geçen yıl burada emeklerinden dolayı berat verilmişti. Herhalde bu sene unutuldu. Bence onlara da verilseydi daha şık olurdu” dedi.
Yönetim kuruluna masa ayrılmadı
Divan Kurulu’nda bir ilk olarak istifa eden başkan ve yönetim kurulu, üyeler ile birlikte oturdu.
GALATASARAY Kulübü’nün haziran ayı olağan divan kurulu toplantısı dün yapılırken ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Spor Toto Süper Lig şampiyonluğundan dolayı Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan toplantıda ilk kez Yönetim kuruluna masa ayrılmadı.
Gemi artık rotasına oturdu
ÜNAL Aysal, “Transferde yüzde yüz doğru seçimi yapma olasılığı yoktur. Bugüne kadar yaptığımız transferlerde de başarı yüzdesi epeyce yüksek. Bundan sonra G.Saray’ı çok güzel günler bekliyor. Dalgalı denizler geride kalmış gemi rotasına artık oturmuştur” diye konuştu.
Elmander ve Riera ayrılığa yanaşmıyor
Cimbom’un kontenjan sorunu nedeni ile göndermek istediği iki lejyonerin tutumu kriz yarattı.
G.SARAY’da yabancı kontenjanı krizi yaşanmaya başladı. Hali hazırda kontratlı 9 yabancısı bulunan ve Carlinhos’u kadrosuna katmak üzere olan sarı kırmızılılar, bu transfer ile 10 lejyoner sayısını doldurmuş olacak.
Felipe Melo’yu da kadrosunda tutmak isteyen ve ön liberoya kesin olarak bir yabancı futbolcu takviyesi yapacak olan Cimbom’da kontenjan krizi çıktı.
Öncelikle Elmander ve Riera ile yollarını ayırma planı yapan G.Saray’a bu iki futbolcudan kötü haber geldi. İspanyol futbolcu ayrılığa yanaşmazken, Elmander de Hull City’den resmi teklif almasına rağmen “G.Saray’da mutluyum” dedi.
G.Saray’ın yabancıları
Riera
Muslera
Eboue
Dany
Chedjou
Sneijder
Drogba
Amrabat
Elmander

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,04
En Yüksek: 7,15
En Düşük: 7,07
Değişim -3,83 %
FK: 42,10
PD / DD: -8,05
İşlem Hacmi 152.665.658
Toplam Adet: 21.541.835
Ağırlıklı Ort.: 7,21
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eleman aysel!!!13 Haziran 2013 22:34

    buyuk baskan! yav sak suka baskan! o rus bu cocugu baskan! yuce rabbim yukarda seni izliyor... 40 yıllık gs lıyım ve ben bole bir baskan gormedim... allahın sopası yok ama....

  • yok13 Haziran 2013 10:15

    bazı kurullar dediğin SPK'dır. O edebiyat dedğini de hakime anlatın bir de o dinlesin.

  • aslan13 Haziran 2013 10:02

    arkadaşlar bu tür kişilere utanmaz arlanmaz derler iki yüzlü....

  • Güner13 Haziran 2013 09:47

    Göz göre göre yalan da bu olsa gerek. Küçük yatırımcıyı soyup soğana çevirdiniz. Bitirdiniz herkesi bir de bununla gurur duyuyorsunuz. Helal olsun, pes doğrusu... 438 leri gören kağıdımız şimdi 30 tl civarı. Tebrik ediyorum büyük başarı...

  • 13 Haziran 2013 09:31

    hadi len. cebine indirdiğin milyon dolarları anlat bakalım biraz

  • 13 Haziran 2013 09:26

    açıklmaya bak oturda çay demle

  • SÖMÜRÜLEN YATIRIMCI13 Haziran 2013 09:01

    YETMEDİMİ DAHA NE İSTİYORSUN YATIRIMCIDAN SEN GELDİĞİNDE HİSSE 400 TL İDİ İNDİRDİN 140 A BÖLDÜN 75 ŞİMDİ KAÇ LİRA 30 YUH DİYORUM BİR CANIMIZ KALDI ONUDA ALIN SÖMÜRÜCÜLER.......