E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada güne pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada güne pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada güne pozitif başlangıç bekleniyor
11 Mart 2021 - 09:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 14.556 artarak 2.821.943’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 814 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 67 kişi artarak 29.227’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.649.862 .
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Son hafta verileri tedbirli yaşam konusunda daha hassas davranmamız gerektiğine işaret ediyor.
• Temsilciler Meclisi'nde 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi 211'e karşı 220 oyla kabul edildi. Beyaz Saray ABD Başkanı Biden'in paketi Cuma günü öğlen imzalayacağını duyurdu .
• Beyaz Saray, ABD hane halklarının Mart ayı sonundan önce Kongre tarafından onaylanan 1.400 dolarlık teşvik ödemelerini almaya başlayacağını bildirdi.
• Biden'in pandemi yardım tasarısından sonraki önceliğinin en önemli parçası olan büyük ulaşım altyapısı paketinin Mayıs ayı sonuna kadar Senato komitesinden geçebileceği bildirildi.
• TBMM Genel Kurulunda mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi, nakil sırasında yakalanan küpesiz buzağı, kuzu ve oğlaklar ile gebe hayvanların kesime sevk edilmesi uygulamasına son verilmesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda alan kılavuzlarının görev yapmaya devam edebilmeleri, TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ'nin bütçelerinin Hazine tarafından desteklenmesine devam edilmesi ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
• Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Bakanlar, Suriye konusunu ve düzenlenecek Türkiye-Katar-Rusya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı hazırlıklarını ele aldı .
• Moody's, çoğu ekonominin 2022'ye kadar salgın öncesi faaliyet seviyelerine dönemeyeceğini bildirdi.
• İndependent’te yer alan habere göre AB, İngilte’ye karışı birkaç gün içinde hukuki yollara başvurabilir.
• ABD Hazine Bakanlığı'nın düzenlediği 10 Yıllık tahvil ihalesinde faiz %1,5230 oldu

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Cari Denge açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde Faiz Kararı, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Savunma Bakanı Austin 15-18 Mart tarihlerinde Japonya ve Güney Kore'yi ziyaret edecekler.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yüksek değişim geçtiğimiz haftadan bu yana küresel piyasalarda yüksek volatilite yaratıyor. Geçtiğimiz günün en önemli beklentileri ise ABD’de gerçekleştirilecek olan 10 yıl vadeli tahvil ihalesinden çıkacak sonuç ve ABD’de gelecek TÜFE veriydi.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak %0,14 oranında yükselişle 1.551 seviyesinden başlangıç yaptı. Kur tarafında meydana gelen geri çekilme ve Türkiye 5 yıllık CDS'in düşmesi, iç piyasalarda alımları hızlandırdı. BİST100 endeksi yatay başladığı geçtiğimiz işlem gününü %1,02 oranında yükselişle 1.564 seviyesinden tamamladı. Metal ana sektörü payları %2,75 oranında değer kazanırken, inşaat sektörü payları %1,72 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.570 - 1.575 - 1.584 olacakken, 1.555 - 1.546 - 1.540 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

TÜİK, Ocak ayına ilişkin İşsizlik Oranlarını açıkladı. Buna göre İşsizlik Oranı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,4 puanlık azalış ile %12,2 seviyesinde gerçekleşti. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç İşsizlik Oranı da bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalışla %24,7 oldu.

ABD tahvil getirilerinin hafta başında belirginleşen yükselişi ile 7,80’e yaklaşan Dolar/TL, 7,52’ye kadar geri çekildi. Türk Lirası Pazartesi günü dolar karşısında %3'e yakın değer kaybettikten sonra Salı %2'ye yakın değer kazandı. Dün de ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin geri çekilmesi ve ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla değer kazanan Türk Lirası, değer kazancında da değer kaybında da gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha çok etkilendi.

ABD Çalışma Bakanlığı, Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verisini açıkladı. Buna göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti şubatta, piyasa beklentilerini karşılayarak, bir önceki aya kıyasla %0,4 arttı. TÜFE, Ocak ayında aylık bazda %0,3 artmıştı.

Türkiye'nin temiz enerji anlamındaki yatırımlarından biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Üçüncü Ünitesi'nin temel atma töreni gerçekleşti. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nükleer santral birçok yan sektöre katkı yapacaktır. Şu anda 16.000, üretim döneminde ise 4.000 kişilik istihdam sağlayacak. Öğrencilerimizden 186'sı zorunlu eğitimlerini tamamladı ve ülkesine döndü. Nükleer Güç Santralimizin tüm süreçlerinde bu öğrencilerimiz görev alacak" dedi. Putin ise, 2 ülke arasındaki dostluğun pekişeceğini belirtti ve "Yeni bir dönem başlıyor" dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Çarşamba günü 1.635 - 1.659 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.653 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.333 azalarak 493.826 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.632 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.665’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.680 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.629 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.656 ve 1.664 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.638 ve 1.629 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Polisan Holding ve Garanti Yatırım Ortaklığı sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 11/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)