E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcı başlangıç bekleniyor
09 Ağustos 2024 - 09:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son dönemde hızlanan KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruz. Programımızın ana hedefi olan fiyat istikrarına ulaşmak için finansal istikrarı güçlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Fed/Schmid: Enflasyonun %2 hedefine doğru ilerlediğinden daha eminim

Fed/Barkin: Enflasyonun düşmesini bekliyorum

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, Fed'in siyaset veya hisse senetlerine değil ekonomik verilere tepki verdiğini söyledi Meksika Merkez Bankası 25 baz puanlık faiz indirimine gitti

Ne olacak?

Yurt içinde Haziran Ayı Sanayi Üretim verileri açıklanacak.
Almanya'da Temmuz Ayı enflasyon verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününü %0,74 yükselişle 10.098 seviyesinden tamamladı. Endeks sanayi sektörü hisselerine gelen sınırlı alımlarla 10.130 puanın üzeri iki gündür test ediliyor.Bugünlerde ABD ve Japonya tarafında risklerle orta doğudaki jeopolitik risklerin yakından takip edilmesini bekliyoruz. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında EREGL, THYAO ve SASA, SAHOL hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, BIMAS, YKBNK, GARAN, TAVHL, ENKAI hisseleri ise endeksi en çok aşağı çeken hisseler oldu.

Yurtiçi tarafta, piyasaların yakından takip ettiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, yılın Üçüncü Enflasyon Raporu açıklandı. Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahmininde değişiklik olmadı. TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2024 sonu tahmini %38, 2025 %14, 2026 %9 seviyesinde korunduğunu açıkladı. Karahan, konuşmasında şu değerlendirmelere de yer verdi: Mart ayından bu yana Türk lirası mevduatın payı yükselerek, yıl sonu hedefimiz olan %50’yi aşarken Kur Korumalı Mevduatın payı ise %11’e geriledi. Manşet enflasyondaki düşüşle birlikte tüm sektörlerin beklentilerinin gerileyeceğini öngörüyoruz. Sıkı para politikası duruşumuzla beklentilerin, dezenflasyon sürecine katkı verecek şekilde oluşmasını sağlamakta kararlıyız. Dedi. Ayrıca TCMB haftalık açıkladığı istatistiklerde, yabancılar, geçtiğimiz hafta 169,2 milyon dolarlık hisse, 162,1 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 290 milyon dolar artışla 165,48 milyar dolar oldu. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 1,14 milyar Dolar azaldı. KKM de haftalık bazda 67,6 milyar TL düşüşle 1,76 trilyon TL oldu.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (09.08.2024)Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (09.08.2024)

 

Küresel piyasalarda pozitif seyirKüresel piyasalarda pozitif seyir

 

12 göstergesi 12 göstergesi "al" veren hisseler (09.08.2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)