E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Temmuz 2024 - 08:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Vergi Denetim Kurulumuzun risk analiz sistemi üzerinden yaptığı tespitler neticesinde, 2.815 büyük mükellefin halihazırda toplam %27'si nezdinde vergi incelemelerine devam edilmektedir.

Bakan Şimşek: Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi, vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bir yandan tek haneli enflasyon hedefine kararlı bir şekilde bağlı kalırken, diğer yandan nitelikli yatırımlara yönelik seçici destek programları ile katma değeri yüksek bir ekonomik yapı oluşturma çabamızı sürdürüyoruz.

Dışişleri Bakanlığı: Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak.

Başkalarına ait banka hesaplarının, ödeme kaydedici cihazların ve POS cihazlarının kullanılması durumunda ceza kesilecek.

Vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak; günlük hasılat tutarlarının ortalaması alınarak mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları tespit edilecek.

Kamala Harris, 2024 başkanlık yarışına dahil olduğu hafta kampanya iletişim direktörü tarafından rekor olarak nitelendirilen bir tutarda (200 milyon dolar) bağış topladı.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, ABD'yi gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü olmasını sağlamayı planladığını açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ekonomist Roubini'nin, bakanlığın Hazine tahvillerinin ihracını ekonomi genelinde reel borçlanma maliyetlerini düşürecek şekilde manipüle ettiği yönündeki suçlamasını kesin bir dille reddetti.

Deutsche Bank, 2024 yılında Fed'den 3 faiz indirimi, BofA ise sadece 1 indirim bekliyor.

Venezuela'da devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro kazandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blnken: Venezuela seçim kurulunun duyurusunun Venezuela halkının iradesini veya oylarını yansıtmadığı yönünde ciddi endişelerimiz var.

Moody's, BoJ'dan bu hafta değil, Eylül'de bir artırım beklediğini açıkladı.

Bank of America ve Citigroup da dahil olmak üzere altı banka, Avrupa devlet tahvillerinin fiyatlarını manipüle etmekle suçlandıkları New York'taki davalarını çözmek için 80 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bank of America, Citigroup, Jefferies, NatWest, Nomura ve UBS ile yapılan ön anlaşma, Manhattan federal mahkemesine sunuldu ve bir hakimin onayını bekliyor.

Ne olacak?

• Yurt içinde bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• İhracatta yeşil dönüşüme yönelik yeni destek paketi 30 Temmuz'da açıklanacak.
• Fed faiz kararı 31 Temmuz’da açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi, haftanın son işlem gününü hafif alıcılı şekilde kapattı. Fakat haftayı 11.000’in altında tamamlandı. Endekste kısa vadeli yön arayışının sürdüğünü söyleyebiliriz. BİST100 endeksine dahil paylar arasında puansal bazda TUPRS, YKBNK, KCHOL, ARCLK ve KONTR Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, TCELL, MGROS, AEFES ve ISCTR payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %2,4 düşüşle 10.891 seviyesinden tamamladı. Bilanço döneminde bankacılık karlılıklarının birinci çeyreğin altında gelmesi beklentisi, bankacılık tarafında kar realizasyonlarını artırdı. BİST100 endeksinde 22 g HO 10.867 seviyesinden geçiyor. Bu seviyenin üzerinde tutunmamız kısa vadeli olumlu sinyallerin devamını sağlıyor.

Cuma günü ABD tarafında kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi açıklandı. Açıklanan PCE verilerinin beklentilere paralel gelmesi ile fiyat baskılarının hafiflediği algısı oluşurken, enflasyonda soğuma eğiliminin devamı bekleniyor. Bu durum da Fed’in faiz indirimi yönündeki ihtimalleri daha da kuvvetlendirdi.

Kötü günler geçiren piyasalarda potansiyel suçlular Kötü günler geçiren piyasalarda potansiyel suçlular

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 29/07/2024Günün önemli şirket haberleri 29/07/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)