E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
10 Eylül 2024 - 08:51 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Para, maliye ve gelirler politikalarını uyum içinde yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanlarının 8 ayda 81 milyona yakın yolcuya hizmet verdiğini, Türkiye genelinde ise aynı dönemde 155 milyona yakın yolcunun havalimanlarını kullandığını bildirdi.

ABD'de tüketici kredileri Temmuz'da beklentilerin üzerine çıktı

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, beklenenden daha zayıf vergi geliri riskine rağmen Fransa'da
hükümetin 2024 açık azaltma hedefine sadık kalması gerektiğini söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Shoigu: Ukrayna kuvvetleri Rusya'dan çıkana kadar Kiev ile
görüşmeyeceğiz

Apple, yeni akıllı telefon, saat ve kulaklık modellerini tanıttı.

Ne olacak?

Yurt içinde Sanayi Üretimi ve İşsizlik Oranı verileri açıklanacak.
Almanya'da enflasyon verisi açıklanacak.
İngiltere'de işsizlik oranı açıklanacak
Dışişleri Bakanı Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere Mısır'ı ziyaret edecek
10 Eylül’de Trump ve Harris arasında TV münazarasıgerçekleşecek.
ABD’de Çarşamba günü TÜFE verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz günü %0,73 değer kaybı ile 9.699 seviyesinde tamamladı. %2,17 artışla gıda ve içecek sektörü günü tamamlarken, bilişim sektörü de %1,05 yükseliş gösterdi. Madencilik, turizm, inşaat, banka ve aracı kurumlar ise %2’den fazla değer kaybı ile günü tamamlayan sektörler oldu. Fitch’in geçtiğimiz cuma günü gelen not artırımına rağmen endekste yukarı yönlü bir hareket görülmezken ana etmen olarak enflasyon muhasebesi kaynaklı görece olumsuz gelen finansallar ile sıkı para politikası öne çıkıyor. Endekste güne hafif alıcılı bir başlangıç öngörürken, açılışta gelecek sanayi üretim ve işsizlik verilerinin açılış sonrası seyre yön vermesini bekliyoruz. Dünkü kabine toplantısının ardından açıklama yapan ve ülkenin enflasyonu düşürerek büyüyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son üç ayda yıllık enflasyon 23,5 puan geriledi. İşsizlik iyileşti. Cari açığı hızla düşürdük. Ekonominin kırılganlığını önemli ölçüde azalttık" dedi. Turizm tarafında 2024 hedeflerinin tutacağını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile görüşmeleri neticesinde Türkiye-Mısır ilişkilerini çok daha ileri seviyeye taşıdıklarını ifade etti.

Türk çelik sektörü zorlu bir dönemden geçerken Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre aralarında US Steel, NUCOR, Steel Dynamics’in de olduğu 4 çelik devi, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 10 ülkeye karşı antidamping soruşturması için bir araya geldi. 100 milyar dolara yakın büyüklüğü olan 4 çelik devi, artan ithalatın iç pazara zarar verdiğini iddia ederek korozyona dayanıklı yassı haddelenmiş çelik ithalatına antidamping vergisi uygulanması için ABD Ticaret Bakanlığı’na dilekçe verdi. Bu ülkeler arasında Avustralya, Brezilya, Kanada, Meksika, Hollanda, Güney Afrika, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Türkiye yer alıyor.

Yen olayı sıcakken 'yuan' da sorun olmaya başladıYen olayı sıcakken 'yuan' da sorun olmaya başladı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleriYabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Bitcoin toparlanmaya çalışıyorBitcoin toparlanmaya çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)