E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada hafif yükseliş bekleniyor---

Borsada hafif yükseliş bekleniyor

Borsada hafif yükseliş bekleniyor
03 Ekim 2017 - 09:26 borsagundem.com

BİST 100 endeksinin güne hafif yükselişle başlaması bekleniyor

Küresel piyasalara paralel olarak pozitif seyrini sürdüren Borsa İstanbul'un güne hafif yükselişle başlaması bekleniyor

DÜN NE OLDU?


BIST 100 ENDEKSİ ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BİLANÇO FİYATLAMALARI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, global pozitif risk iştahı ve yurtiçinde üçüncü çeyrek bilanço dönemi ile birlikte bilanço fiyatlamalarının başlaması eşliğinde günü %1,0 yükselişle 103,931 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,0, BIST Sanayi Endeksi ise %1,4 oranında yükseldi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak yurtiçinde imalat PMI verisi takip edildi. İmalat PMI, Eylül ayında geçen aya göre gerileyerek 53,5 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 10:00 TÜRKİYE EYLÜL AYI ENFLASYON…

Bugün piyasalar yurtiçinde Eylül ayı enflasyon verilerini takip edecek. Bloomberg anketlerine göre beklenti, enflasyonun aylık bazda %0,63, yıllık bazda ise %11,10 artış göstermesi yönünde. Genel piyasa beklentisi ise, enflasyonun Ekim ayında da yükselip zirve yapmasının ardından yılsonunda tek hanelere inmesi şeklinde. Geçtiğimiz hafta yayınlanan Orta Vadeli Program’da 2017 yılsonunda hedeflenen enflasyon seviyesi %9,5 idi. Biz ise, piyasa beklentisine paralel olarak özellikle Çekirdek enflasyondaki bozulmanın bu önümüzdeki iki ayda da devam etmesini ve yılsonuna kadar %10-12 bandında kalmasını beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün pozitif risk iştahı ile birlikte hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)