E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kartlar yeniden karılacak---

Borsada kartlar yeniden karılacak

Borsada kartlar yeniden karılacak
24 Haziran 2024 - 07:55 borsagundem.com

Türkiye’nin gri listeden çıkışına karar verilmesi halinde borsada kartların yeniden karılacağını söyleyen uzmanlar, geçen haftayı 10 bin 771 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi'nde 15 bin puana kadar bir yükseliş bekliyor.

Borsada kartları yeniden dağıtma gücüne sahip bir gelişme olarak görülen gri liste kararı 28 Haziran tarihinde netliğe kavuşmayı bekliyor. Türkiye’nin gri listeden çıkışı sonrası TL varlıklara ilginin artabileceğini söyleyen uzmanlar, Borsa İstanbul’da yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye’nin Ekim 2021’den beri dahil olduğu gri listeden çıkarılmasıyla beraber ortodoks politikalara geçiş süreciyle gelen yabancı yatırımcıların Türkiye’ye sermaye akışlarında ivmelenme görülmesi bekleniyor. Birol Bozkurt'un Dünya'da kaleme aldığı yazısına göre, gri listedeki ülkelere uygulanan politikaların kaldırılması ithalat ve ihracatçı şirketleri pozitif anlamda etkileyebilir. Diğer taraftan yabancı sermaye yoluyla start-up fonlamalarında artış gözlemlenebilir. Tüm bunların yanında yabancı sermaye akışının hızlanmasıyla beraber Türk Lirası’nın istikrarı enflasyonla mücadelede önemli rol oynayabilir. Hem yabancı sermaye akışının hızlanmasıyla beraber cari açık tarafındaki olumlu gelişmeler, hem de Türk Lirası’na artan teveccüh ile beraber kurun enflasyonla mücadelede etkin rol oynaması politika faizinin daha erken indirilmesine sebep olabilir.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bayram sonrasındaki kısa haftanın son gününü yüzde 0,29 değer kazancıyla 10.771,36 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 31,43 puan artarken, toplam işlem hacmi 97,4 milyar lira oldu. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 seviyelerinin direnç, 10.700 ve 10.600 puanın destek konumunda bulunuyor. Ayrıca konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar Türkiye’nin gri listeden çıkması halinde endeksin 15 bin puana doğru bir yolculuğa başlayacağı görüşünde.

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkacağı tarihi açıkladı

 

Şimşek: En kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkması sağlanacak

 

Ünlü ekonomistten borsalara dair karamsar tahmin

 

Borsada kazanç vergisi taslaktan çıkarıldı mı

 

BIST hisselerinin haftalık performansları 21/06/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yok artık derken24 Haziran 2024 12:00

    Papazoğlan yeni oyunlar peşinde tarikatçısına delegesine süleymancısına  İstanbul un bütçesini dağıttı!  Sonuç 98 milyar borç Seçim biter bitmez Ankara dan bütçe desteği istiyor!  Kaşar olur da bu kadar mı kaşar olunur.  Bu eleman ve diğer chp li beld. bütçe batırmak için yarış ediyorlar.

  • borsacı24 Haziran 2024 08:18

    bu cennet vatana oyun kuran çok malesef içimizde hayinlerin kökü kurumuyor portekiz maçında portekize biji diyen namertler çok bu ülkeninin ekmegini yiyen suyunu içen vatan hayinleri bu defada başka listlerle alacak namertler çok fazla bu ülkede .ama hepsi ilede baş gelecek kadar güçlüyüz.