E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif açılış bekleniyor---

Borsada negatif açılış bekleniyor

Borsada negatif açılış bekleniyor
09 Mart 2022 - 08:40 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 37.407 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 130 kişi olduğu açıklandı.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna savaşı yaptırımları kapsamında ABD'nin Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinden bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının ve ithalatının yasaklanması talimatını verdi.

İngiltere bu yıl sonuna kadar Rus petrolünün ithalatını sonlandıracak.

Pentagon, Polonya'nın uçaklarını ABD'nin emrinde Ukrayna'ya gönderme teklifinin reddetti.

EÜAŞ’ın yerli kömür, ithal kömür, doğalgaz yakıtlı santraller ve yenilenebilir enerji kaynaklı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketler ile tedarik lisansı sahibi özel şirketlerden elektrik enerjisi satın alacağı medyada yer aldı.

Rusya Merkez Bankası hesaplardan döviz çekimine 10 bin dolar limit getirdi.

Çin’de aylık TÜFE %0,6 (Beklenti: %0,3), yıllık TÜFE ise %0,9 (Beklenti: %0,8) olarak açıklandı.

Benzinin litre fiyatına 1,07 TL, motorinin litre fiyatına ise 1,59 TL zam geldi.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar geçtiğimiz güne risk iştahı düşük başladı. Pazartesi günü Rusya - Ukrayna arasındaki üçüncü görüşmelerden sonuç çıkmaması endişeleri artırdı. Ayrıca Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak'ın, Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatı hakkında yaptığı açıklamada "Avrupalı siyasiler, bizi Kuzey Akım 1'den gaz akışına ambargo uygulamaya itiyorlar" ifadelerini kullanması paniği artırdı.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında endeks dün küresel piyasalara paralel olarak negatif başlangıç yaptı. Küresel piyasalardaki toparlanma ve hisse bazlı hareketler önderliğinde endeks günü alıcılı ve 2.000 seviyesinin üstünde tamamladı.

Piyasalarda endişenin devam ettiğini belirtelim. Gündem Rusya - Ukrayna olmaya devam edecek. Enerji fiyatlarındaki sert yükseliş, sorun olan enflasyonu daha da tetikleyecek olarak görülüyor. Enerji fiyatlarındaki artış her ne kadar Rusya'nın lehine olsa da global bir enerji krizi kapıda olabilir.
Dolar / TL tarafında ise Aralık 2021'e kadar 18,36'lı kadar seviyelere kadar yükselmesi sonrasında TL'yi özendirme paketi ile birlikte 10,50'lere kadar çekilmiş 13,50'lerde dengelenmişti. Ancak doların küreselde değer kazancı ve Rusya - Ukrayna gerginliği fiyatlamaları ile kur 14,50'lere dayandı.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 2.207 - 2.300 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.248 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.758 azalarak 326.327 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.250 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.340’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.210 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.310 ve 2.340 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.240 ve 2.210 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 09/03/2022

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Borsada 2000 seviyesi önem kazandı

 

Petrolde 'ambargo' etkisi: Yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)