E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

Borsada negatif başlangıç bekleniyor
19 Aralık 2022 - 08:29 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç temininde yaşanan zorluk giderilene kadar, piyasada az bulunan ilaçların ihracatına bir süre ara verildiğini, temininde zorluk yaşanan ilaçların üretimini artırmak üzere de ilaç üreticileriyle anlaşmaya varıldığını bildirdi.

İstanbul Havalimanları, 11 ayda yolcusunu 31,1 milyondan fazla artırdı.

İspanya, üretkenliğini artırmak için çalışma saatlerini düşürmeye yönelik planı test edecek.

Rusya'nın İrkutsk bölgesindeki petrol ve doğalgaz sahasında bulunan tesiste yangın çıktı.

Çekya, AB enerji bakanlarının uzlaşabilmeleri için doğal faiz fiyat sınırının daha düşük belirlenmesini önerecek.

2022 yılı Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda Vakıfbank ikinci, Eczacıbaşı Dynavit üçüncü oldu.

2022 yılı futbol Dünya Kupasını Arjantin kazandı.

Elon Musk, Twitter yöneticiliğini bırakıp bırakmaması gerektiği konusunda anket başlattı.

Ne olacak?

• Yurt içi önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da İfo endeksleri açıklanacak.
• Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 20 Aralık'ta toplanacak.
• AB Enerji Bakanları bugün toplanacak.
• TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçen hafta volatilitesi yüksek bir haftayı geride bıraktık. Halka arzların etkisi ve siyasi açıklamalarla baskılanan endeks, son iki işlem günüde toparlandı. Bankacılık sektörü payları geçen hafta ön plana çıkarken, ABD'de TÜFE ile faiz kararı, ECB ve İngiltere'de faiz kararları açıklandı. Bu haftanın en önemli veri akışı TCMB faiz kararı olacak.

22 Aralık Perşembe günü TCMB tarafından faiz kararı açıklanacak. Beklentimiz politika faizinin %9,00'da sabit bırakılacağı yönünde. 2022 yılında jeopolitik gerginliklerin yükselmesi sonrasında tüm dünyada enflasyonlar zirve seviyelerine yükseldi. Ülkeler enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımına giderken, Türkiye ve Japonya gibi ülkeler de büyüme stratejisini öncelikleyerek faiz indirimlerine gitti. Eylül 2021 yılından bu yana faizler %19,00 seviyesinden 2022'ye girerken %14,00'e geriledi. Ağustos 2022'ye kadar sabit kalan faizler Kasım ayı itibariyle %9,00'a indirildi. Son TCMB karar metnine baktığımızda TCMB'nin bu ay bekle/gör politikasına geçeceğini ön görmekteyiz. Çünkü global tarafta enflasyon seviyeleri gözle görülür geri çekilmeye başlarken, yurt içinde de baz etkisi kaynaklı enflasyon tarafında geri çekilme bekleniyor. Diğer yandan metne eklenen 'Ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar verilmiştir' görüşü de bekle/gör politikası görüşümüzü destekliyor.
Büyüme çerçevesinde medyalarda KGF paketi gelineceğine dair haberler yer alıyor. Bu durumun etkileri ve bu ay beklentilerden iyi gelen sanayi üretiminin desteği ile son çeyrekte baskılanan büyümenin ileriki çeyreklerde sınırlanabileceğini düşünmekteyiz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.553 - 5.702 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.611 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.473 azalarak 319.685 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.596 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.650’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.040 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.510 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.630 ve 5.670 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.540 ve 5.510 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Noel tatili öncesi piyasalarda veri akışı sakin

 

Asya borsaları resesyon endişeleriyle negatif seyretti

 

TCMB, faiz kararını perşembe günü açıklayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)