E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da OHAL baskısı---

Borsa'da OHAL baskısı

Borsa'da OHAL baskısı
21 Temmuz 2016 - 08:38 borsagundem.com

Yatırım Finansman; güne sert satıcılı bir başlayacağını beklediği endekste 74.000 seviyesi ilk destek olarak belirtti

Dün alıcılı açılış sonrasında gelen satış baskısının gün boyunca etkili olduğu gördüğümüz BİST 100 endeksi günü %1.67 oranında değer kaybı ile 74.902 kapadı. Satış baskısının genele yayılarak devam ederken, Bankacılık endeksi %3.03, sanayi endeksi ise %1.75 oranında düşüş ile kapandı.

İç gündemdeki gelişmeler yoğun bir akışla devam ediyor. Dün gün içerisinde S&P'nin kredi notunu "BB" seviyesine çekerek görünümü "negatif"e revize etmesi baskıyı artırmıştı. Bununla bereaber MGK toplantısına ilişkin açıklamalar ve haber akışları endeksteki baskıyı artıran dire bir unsur oldu. 4 saat 40 dk. süren MGK toplantısının peşisıra gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 ay süreyle yurt genelinde OHAL ilan edildiğini açıkladı. OHAL kararı sonrasında USD 3,0975'e kadar yükselmiştir.

Bugün günün önemli gündem maddesi 14:45'teki ECB'nin faiz kararı açıklanacak olup, herhangi bir değişiklik beklenmemektedir. ABD tarafında ise 15:30'da Haftalık İşsizlik Maaşı başvuruları 17:00'da ise 2. El konut satışları ile öncü göstergeler endeksi verileri takip edilecek diğer datalar olacak. Ayrıca iç siyasi gündeme ilişkin haber akışları ve kredi derecelendirme kurumlarından gelebilecek olası açıklamalar da yakından izlenecek.

Asya piyasalarında pozitif ağırlıklı karışık fiyatlamalar mevcut. ABD vadelilerinin yataya yakın seyrine ek olarak Avrupa borsalarının açılışında da düşüş beklenmektedir. USD/TRY'de ise OHAL kararının yarattığı baskının sabah saatleri itibarıyla bir miktar azalmış olduğunu görüyoruz.

Güne sert satıcılı bir başlangıç beklediğimiz endekste 74.000 seviyesi ilk destek olarak izlenecek. Açılış sonrası desteğin altında yaşanacak hareketlerde ise 73.000'e kadar çekilme görebiliriz. Alt destekler ise 72.600 ve 72.200 seviyelerinde oluşacak. 75.400 ise ilk direnç olarak takip ediliyor olacak.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri 21.07.2016

 

BİST-100 yönünü aşağı çevirdi

 

Dünya OHAL kararını nasıl gördü

 

Dolar/TL zirveyi gördü

 

Altında zayıf seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)