E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada panik yapmayan kazanır---

Borsada panik yapmayan kazanır

Borsada panik yapmayan kazanır
06 Nisan 2020 - 14:39 borsagundem.com

Yatırımcıların panikle satış yapması uzun vadeli kazançların önüne geçiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nobel edebiyat ödülü sahibi Paul Samuelson’a göre birine yazı tura oynamayı ve yazı gelirse 200 dolar kazanacağını, tura gelirse 100 dolar kaybedeceğini söylersek çoğu insan bahsi kabul etmez. Çoğu insan için 100 Dolar kaybetmenin vereceği üzüntü 200 dolar kazanma hırsının önüne geçer.

Böyle bir "kayıptan kaçınma" bir piyasa düzeltmesinin neden bu kadar nahoş olabileceğini açıklamaya yardımcı olur. Portföyünün kırmızıya boyanmasından nefret eden yatırımcılar da piyasalar düşmeye başlayınca satışlara başlar.

Hisse senetlerinizin performansını ne kadar sık kontrol ederseniz hisselerdeki kayıpla panik satışı yapma olasılığınız o derece artar. Hisse senetlerinde sorun ne kadar kayıp verdiğiniz değil onları zihninizde ne kadar hesapladığınızdır.

Kriz dönemlerinde yatırımcıların yapacağı en önemli şey ucuzlayan hisselerle birlikte portföyünü çeşitlendirmesi ve günlük piyasa dalgalanmalarına daha az endişe etmesi olacaktır. Endişe yatırımcıları paniğe sürüklerken ciddi para kaybetmesine sebep olabilir.

Son 10 yılda, S&P 500'ün toplam getirisi sene başında % 225’di. 10 yıl önce bir S&P 500 endeks fonuna ayda 500 dolar yatırım yapmaya başladıysanız, hesaba göre bugün kabaca 120.000 dolara sahip olacaktınız. Bu, paranızı bir vadesiz hesapta bekletmenizden iki kat daha fazla kazanç demektir.

Vaka sayıların azalması borsaları rahatlatacak

Virüsü yeniyoruz umudu borsaları coşturdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)