E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
16 Şubat 2022 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 94.730 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 309 kişi olduğu açıklandı.

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya, Ukrayna'ya saldırması durumunda ABD'nin buna sert karşılık vereceği uyarısında bulundu. Ukrayna krizinin çözülmesi için de diplomasiye her türlü şansın verilmesi gerektiğini söyledi .

G7 Maliye Bakanları: Ukrayna'ya ilişkin gerginliğin azaltılmasına yönelik diplomatik bir yolun acilen belirlenmesi çabalarını destekleyeceğiz.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'dan şu anda "karışık sinyaller" geldiğini ancak Rus askeri faaliyetlerine ilişkin son istihbaratın "ümitlendirici" olmadığını bildirdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcısı Şener, lojistik sektörünün en büyük girdisinin akaryakıt olduğunu belirttiği konuşmasında, motorinde KDV oranında iyileştirme yapılmasının gerektiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna arasında gerilimin düşmesine yönelik işaretlerin ardından Avrupa'da mart vadeli kontratlarda doğalgaz fiyatları yaklaşık %13 azaldı.

İtalya'da 50 yaş üstüne Kovid - 19 aşı zorunluğu başladı.

Çin'de enflasyon baskı Ocak ayında hafifledi. Hem tüketici fiyatlarında hem de üretici fiyatlarından artışlar Ocak ayında yavaşladı.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• Fed Toplantı Tutanakları bugün yayımlanacak.
• İngiltere’de TÜFE, Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretimi, ABD’de ise Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretimi açıklanacak.
• TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.
• G - 20 toplantısının 17 - 18 Şubat’ta yapılması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi güne tepki alımları ile başlarken, öğleden sonra alımlar hızlandı. Rusya Borsası'nın %5'e yakın pozitif olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE'ye 13 yeni anlaşma imzalayıp, yurt içine döviz girişi olacağı algısı ile BİST100 endeksi yukarı yönlü 2.055 seviyesini test etti. Pazartesi açıklanan bilançoların iyi gelmesi sonrasında dün açıklanması beklenen bilançolarda beklentilerin yüksek olması endeksi seans içinde destekledi.

Rusya - Ukrayna gerginliği tırmanarak devam etti. Rusya'nın Ukrayna'ya önce hafta sonu sonra da Pazartesi gireceği haberlerinin ardından ABD basınında Rusya'nın Ukrayna'ya bugün gireceği haberleri medyalara yansıyor. Jeopolitik risklerin üst düzeyde olduğu bu dönemde riskli varlıklardan çıkış hızlanırken, güvenli limanlara geçiş artarak devam ediyor. Geçen hafta 1.800'lü seviyelerde yön arayışı içinde olan ons altın an itibariyle 1.880’lere kadar yükseldi. Gram altın ise 814 TL’yi bu hafta görerek son 6 haftanın en yükseğine çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek. K abine toplantısında dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra, fahiş fiyat uygulaması ve enflasyonla mücadelede atılacak adımlarla ilgili de istişarelerde bulunulacağı belirtiliyor. Son olarak hafta sonu temel gıdada %8’lik KDV %1’e indirilmişti. Kritik toplantıda Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin hazırlıkların ele alınacağı konuşuluyor.

ABD'de üretici fiyatları tedarik süreçlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Ocak ayında %1 ile beklentilerin üzerinde artış kaydederken yüksek enflasyonun bu yıl etkilerinin sürdüğünü görüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı 2.226 - 2.305 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.282 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 13.921 azalarak 435.300 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.260 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.340’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.220 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.310 ve 2.340 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.250 ve 2.220 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 16/02/2022

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Rusya'nın çekilme açıklaması sonrası altın düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)