E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
25 Mart 2022 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 16.894 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 77 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayimizin önüne bizzat bazı müttefiklerimiz tarafından konan kısıtlamaların artık kaldırılması ortak menfaatimizedir. Müttefikler arasında gizli - açık ambargoların bırakın uygulanmasını, gündeme dahi gelmemesi gerekir. Bu konudaki beklentilerimizi liderlerle paylaştım.

Erdoğan: Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce sona erdirilmesine yönelik iki ülkeyle yoğun temas halindeyiz.

ABD Başkanı Biden, Rusya’nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanması durumunda karşılık vereceklerini ve bu karşılığın da kimyasal silahın kullanım şekline bağlı olacağını söyledi.

Biden: Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucunda dünya gıda kıtlığı yaşayacak

G7, Rusya’yı nükleer silah konusunda uyardı .

AB liderleri Rusya'ya savaş suçlarını derhal durdurma çağrısı yaptı. Zirvede Ukrayna'nın AB üyeliğine destek vurgusu da yapıldı.

Petrol fiyatlarında Avrupa Birliği liderlerinin Rusya'ya yönelik petrol ambargosu kararından kaçınmalarının etkisiyle yatay seyirde.

İngiltere'de otomobil üretimi 2009'dan bu yana en zayıf Şubat'ı yaşadı.

Motorin fiyatlarına 25 Mart tarihinden geçerli olmak üzere zam yapıldı. Gelen zamla İstanbul'da motorin fiyatı litre başına 23,66 TL'ye yükseldi .

Ne Olacak?

• Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
• S&P'nin 1 Nisan’da Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yüksek enflasyon kaynaklı sıkılaşma adımları devam ediyor. Son olarak faiz artırımına uzak görünen ECB’den yeni açıklamalar geldi. ECB, bu yıl Temmuz ayından itibaren pandemi ile bağlantılı teminat gevşetme önlemlerini aşamalı olarak kaldırmaya başlayacak. ECB’den Elderson da ‘Bu yıl faiz artırımını dışarda tutmayacağız’ açıklamasında bulundu.
Yaklaşık 1 ay sonra Rusya Piyasaları kısmen işlem görmeye başlarken, BİST100 endeksi tarafında ise yatay seyir devam etti. Metal ana ve sigorta sektörü payları önderliğinde endeks 2.199’u test etti.
TCMB Başkanı Kavcıoğlu, videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıda, ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Kavcıoğlu, yüksek frekanslı verilerin, ilk çeyrekte de büyümenin güçlü olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 197 milyon dolarlık hisse , 16 milyon dolarlık DİBS sattı. TCMB tarafından açıklanan veriler kapsamında, yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı geçen hafta 830 milyon dolar arttı. Döviz mevduatı pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 314 milyon dolar azalırken, tüzellerde 1,1 milyar Dolar arttı.

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2022

 

Kanada petrol ihracatını artırıyor

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)