E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor
09 Mayıs 2023 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, Türk halkının 14 Mayıs'ta seçtiği her hükümet ile çalışmaya devam edeceklerini ve seçimin sonuçlarının Türk – Amerikan ilişkileri üzerinde herhangi bir etki yapmayacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete dair "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi Ocak ayında yaptık. Temmuz’da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." dedi.

İran ile Türkiye arasında ortak serbest ticaret bölgesi kurulacağını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Kongre borç tavanını yükseltemezse iyi bir seçenek yok.

Yellen: Bazı bölgesel bankaların hisseleri üzerinde baskı devam ediyor, ancak bankacılık sistemi sağlam.

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jordan, ABD'li Alphabet'i, Joe Biden yönetimiyle ilişkileri konusunda talep ettikleri belgeleri paylaşmadıkları takdirde Komite'nin yaptırım mekanizmasını devreye sokabileceğini bildirdi.

BOJ Başkanı Ueda, enflasyon hedefinin istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde başarılacağı görülür hale geldiğinde getiri eğrisi kontrol programını sona erdirmek istediğini söyledi.

Çin'in ihracatı Nisan ayında yıllık bazda %8,5 arttı.

Kanada, Çin'in Toronto Başkonsolosluğunda görevli bir diplomatı, bir milletvekilini tehdide yönelik girişimde bulunduğu gerekçesiyle istenmeyen kişi ilan ettiğini duyurdu.

ABD'de hava yolu şirketleri gecikme ve iptallerden sorumlu tutulacak.

Ne olacak?

•Hazine Tahvil İhaleleri bugün gerçekleşecek.
•ABD’de API Ham Petrol Stokları açıklanacak.
•İzmir, 9 – 11 Mayıs 2023 tarihleri arasında Wenergy - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe güçlü başladı. Endeks geçtiğimiz hafta %4,7 oranında değer kaybederken, bu haftaya %3,7 kazançla başladı. Böylelikle 5 gün üst üste süren satış baskısı son bulmuş oldu. Tepki alımlarının hakim olduğu işlem gününde hacim zayıf kaldı. Bankacılık endeksi %8,4, sınai sendeksi %1,71 yükseldi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 5.190 - 5.509 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.481 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.956 azalarak 269.408 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.373 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.650’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.600 - 5.650 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.250 ve 5.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın ithalatı bir yılın en düşük seviyesinde

 

JPMorgan: ABD hisse senedi piyasası için en kötü bitmedi

 

Asya piyasaları Çin'den gelen verilerin ardında karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem09 Mayıs 2023 09:01

    Bugün öğlene kadar alırlar akşama çakarlar.

  • sözün özü09 Mayıs 2023 08:47

    yine bu gün öpecekler. dikkatli olun......

  • Mucise Reis : )09 Mayıs 2023 08:32

    Kalitesiz ve ismi siyasete karışabilecek hisselerden uzuk durmakta fayda var. semim ne getirir götürür bilinmez. Hacimsiz düşüşler bence öneml. bi rkaç güç hacimsiz düşüş yapıyor, alıcı olmadığı için. bu bir savrulmadır.  bazı balınalar hareket ett, hacim olmayınca şiddet güçlü hissedildi. Seçim öncesi posizyon ayarlamaları yapıldı. Zaten beklıyorduk.sepet yparak adıma tmak mantıklı. zaten hakla arzlar var ne dedim taa aylar önce ? aç bir hesap sıfırdan sadece halka arz al üzerine yat, aile bireylerinede aynını yap. kar görürsen say. :D  yıl olan önerim şimdi kasap, bakkal, manav vb yapılıyor. aynı sistem devam edecek tabi, köklü popüler siyasetten uzak kurumlar bence ön planda olabilir sepet için. ör: ya zaten maaşlar dağıtılıyor, payram paraları gelıyor, yeni yatırımcılar zaten arzlara giriyor, oradan başka bilindik isimlere yönelmesi olası :D bolş şans.