E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
22 Temmuz 2024 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırarak B3’ten B1’e yükseltti. Not görünümünü pozitif olarak korudu.

TCMB tarafından yabancı para krediler için %2 olan aylık büyüme sınırının %1,5'e indirilmesine, TL kredilerde %2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verildi.

ABD seçimlerinde, Demokratların başkan adayı ve mevcut başkan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, başkanlık adayı için Kamala Haris’e desteğini bildirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim.

Trump: (Biden): Başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil.

ABD’de Para Birimi Komptrolörü Ofisi, denetlediği 22 büyük bankadan 11'inin operasyonel risk olarak adlandırılan yetersiz veya zayıf yönetime sahip olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya ile mevcut sözleşmenin yıl sonunda sona ermesinin ardından Ukrayna üzerinden Avrupa'ya doğal gaz tedarik etmek üzere Ukrayna ve AB’nin Azerbaycan'a başvurduğunu söyledi.

Çin Merkez Bankası, bir yıllık kredi faiz oranının %3,45'ten %3,35'e indirilirken, beş yıllık faiz oranını da %3,95'ten %3,85'e düşürdü. Beklentiler faizin sabit kalması yönündeydi.

MKK verilerine göre pay senedi yatırımcı sayısı, geçen hafta 70.265 kişi azaldı.

Ne Olacak?

•Yurt içinde bugün TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
•Hazine, bugün iki tahvil ihalesi düzenşeyecek.
•Yurt içinde bugün Merkezi Hükümet Borç Stok’u açıklanacak.
•Almanya’da bugün Perakende Satış verileri açıklanacak.
•TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.
•ABD’de Demokratlar 19 Ağustos’ta başkan adaylarını belirleyecek.
•Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu iki kademe yükseltti. Türkiye’nin notu B3’ten B1’e yükselirken, kredi notu görünümünü pozitif olarak korundu. Konsensüs beklenti notun B2’ye yükseltilmesi olurken, bizim beklentimiz notun B1’e yükseltilmesiydi. Moody’s’in iki kademe not artışından sonra S&P, Fitch ve Moody’s, Türkiye’nin notunu aynı yere getirmiş oldu. Kredi notunun yükseltilmesinin temel nedeni olarak yönetişimdeki iyileşmeler ve özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve ‘giderek daha iyi yerleşen geri dönüş’ gösterildi. Enflasyonun Aralık itibariyle %45’in altına düşeceği öngörülürken 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi de %38’den %30’a düşürüldü. TCMB’nin para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı, bunun da TL’ye olan güvenin tesis edilmesine yardımcı olduğu vurgulandı.

ABD’de aday belirsizliği kısmi olarak son buldu. Mevcut başkan ve başkan adayı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. Biden’ın çekilmesinden sonra Trump’tan da açıklama geldi. Trump, ‘’Biden hiç Başkan olmamalıydı. Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil’’ dedi.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz haftayı %0,8 artışla 11.156 seviyesinden tamamladı. Geçtiğimiz haftayı sakin seyirle geçiren endeks, haber akışları ile kısa vadeli yön arayışındaydı. Moody's'in Türkiye değerlendirmesindeki olumlu görüşlerinin yanı sıra Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe yükseltmesi ve TCMB'nin TL'yi özendirme perspektifi çerçevesinde attığı adımlar ile BİST100 endeksinin güne yukarı yönlü başlangıç yapmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 12.651 - 12.791 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.725 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 803 azalışla 354.258 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 12.718 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 13.000 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 13.200 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 13.000 ve 13.400 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 12.400 ve 12.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 22/07/2024Günün önemli şirket haberleri 22/07/2024

 

BIST 30’da trendi yukarı hisselerBIST 30’da trendi yukarı hisseler

 

Bir yılda hangi hisse ne kadar kazandırdı?Bir yılda hangi hisse ne kadar kazandırdı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)