E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

Borsada satıcılı açılış bekleniyor
08 Mart 2022 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 24.343 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 132 kişi olduğu açıklandı.

Rusya - Ukrayna görüşmelerinin üçüncü turunun ardından Rus tarafı henüz pozitif gelişme olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti

Rusya: Rus petrolünün yasaklanması küresel pazar için "felaket sonuçlara" yol açar. Varil petrolün fiyatı 300 doların üzerine çıkabilir .

Bloomberg’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'le 1 saati aşan telefon görüşmesinde Azak Denizi'nde bekletilen gemilerin gündeme geldiği, Putin'in gemilerin geçişine izin verilmesi talimatı vereceğini söylediği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, Fransız, Alman ve İngiliz liderlerle Rusya - Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri ve Rusya'ya uygulanan yaptırımları ele aldıkları telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rus petrolüne yasak getirme konusunda henüz karar vermediklerini belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi'nin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya petrol ve enerji yaptırımlarını da kapsayan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı bildirildi.

Gazprom: Avrupa'da gaz fiyatları yükselmeye devam edebilir.

Sabah internet sitesinde yayınlanan habere göre yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Koza - İpek Holding ve Naksan Holding’de sona gelindi. Koza-İpek Holding ve Naksan Holding'in mülkiyeti artık devlete geçiyor.

TFF, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig maçlarının yayın hakkı konusunda Digiturk ile sözleşmenin imzalanması yönünde bir gelişmenin söz konusu olmadığını açıkladı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde büyüme verisi açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden’ın bu hafta kripto para birimlerine yönelik kararname imzalaması bekleniyor.
• Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün saat 17.00'de toplanacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar ve yurt içi piyasalar haftaya risk iştahı düşük başladı. Öyle ki hafta sonu Rusya - Ukrayna çatışmalarından sert haber akışları medyalara yansıdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başka bir ülkeden uçuşa yasak bölge koyma girişiminin askeri faaliyetlere doğrudan katılım olarak değerlendirileceğini kaydederek, "Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz. Başka bir ülke bu kararı alırsa doğrudan savaş ilanı olarak görürüz" ifadelerini kullandı. ABD kanadından Blinken ise ‘‘Kremline ağır bedel ödeteceğiz. ABD ve Avrupalılar, Rus petrolü ithalatını yasaklamayı ön görüyor.’’ açıklamalarında bulunmuştu. Blinken’ın petrole dair yaptığı açıklamalar sonrasında Brent Petrol 128 seviyesini test etti. Avrupa doğalgaz fiyatları artarak 300 euroyu aştı.

BİST100 endeksi tarafı ise geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel negatif başlangıç yaptı. Öğleden sonra ise endeks hisse bazlı hareketler ile birlikte küreselden pozitif ayrışarak günü pozitif tamamladı. Endekse en çok pozitif katkıyı dün 3,88 puanla EREGL yaptı. Sektör endeksleri içerisinde ise %2,94’lük yükselişle madencilik sektörü ön plana çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 2.195 - 2.270 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.253 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.011 azalarak 334.085 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.243 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.320’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.190 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.285 ve 2.320 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.220 ve 2.190 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 08/03/2022

 

Borsa güne nasıl başlıyor?

 

New York borsası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)