E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
02 Temmuz 2024 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum atandı.

Sağlık Bakanlığına Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Dışişleri Bakanlığı: Kayseri'de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır.

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ECB Başkanı Lagarde: ECB'nin faiz oranlarını daha fazla düşürmek için acelesi yok.

ABD Başkanı Biden, ABD Yüksek Mahkemesinin, 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü ve 2020 Başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları için Trump hakkında bazı konularda dokunulmazlığı bulunduğuna karar vermesini tehlikeli bir emsal olarak niteledi.

Morgan Stanley'e göre Trump'ın kazanması daha düşük kısa vadeli faiz, daha yüksek uzun vadeli faiz anlamına gelecek.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD hükümeti ile diyalog sürecini yeniden başlatacaklarını duyurdu.

Ne olacak?

Euro Bölgesi’nde bugün TÜFE verileri açıklanacak.
Fed Başkanı Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
Yurt içinde enflasyon yarın günü açıklanacak.
FOMC Toplantı Tutanakları yarın yayımlanacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu hafta altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.
İngiltere’de 4 Temmuz’da genel seçim gerçekleşecek.
Türksat 6A, 9 Temmuz'da uzaya gönderilecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Singapur ziyaretleri sonrasında TV programına katıldı. Şimşek, yurt içi piyasalarda dikkatle takip edilen sermaye kazançlarının vergilendirilmesi yönündeki çalışmalarla ilgili olarak da "Bu pakette yok ama sonraki paket için borsa kazançlarına vergi çalışılıyor" ifadelerini kullandı. Şimşek’in açıklamalarından sonra güne alıcılı başlayan BİST100 endeksi sert geri çekildi.

İTO, Haziran ayı İstanbul enflasyonunu açıkladı. Perakende fiyatlar aylık bazda %3,42, toptan fiyatlar %3,85 artış gösterdi. Yıllık bazda perakende fiyatlar %82,14, toptan fiyatlar %60,49 arttı. Gözler yarın ki enflasyon verisine çevrildi.

İSO İmalat PMI, Haziran’da da gerileyerek eşik değerin altında 47,9 olarak açıklandı. Talep koşullarındaki zayıflık, sektörlerin faaliyet koşulları üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, bu zayıflık hem yeni siparişlerde hem de üretimde yavaşlamanın sürmesine sebep oldu. Yeni siparişlerdeki düşüş, iç ve dış pazarlardaki zayıflık nedeniyle Mayıs ayına göre hızlandı. Yurt dışından alınan yeni siparişlerdeki yavaşlama ise toplam yeni siparişlerdekine göre daha ılımlı seyretti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 11.923 - 12.552 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.033 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 34.637 artışla 298.251 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 11.818 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 11.600 seviyesini kısa vadeli destek haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 12.800 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.400 ve 12.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 11.800 ve 11.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Memur ve emeklinin maaş zammında kritik gün!

 

Kripto varlıklara ilişkin yasa yürürlüğe girdi

 

Kabine bugün toplanıyor: İşte ana gündem maddeleri...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)