E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı  başlangıç bekleniyor
31 Temmuz 2024 - 08:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaşın bile bir hukuku vardı, İsrail bunu bile yok saydı. Geçtiğimiz yüzyılın en lanetli figürü olan Hitler’i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar. Gazze bugün dünyanın en büyük imha kampına dönüşmüştür

Erdoğan: Gazze’de 40 bin masum insanı katlettikten sonra bugün gözünü Lübnan’a dikenlerin yarın pis ellerini başka yerlere uzatmayacağının garantisini kim verebilir?

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde 8 katlı bir binayı vurdu.

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır.

Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı: Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.

JP Morgan, TCMB’nin faiz indirimlerine Ekim veya Kasım ayında başlayacağı öngörüsünü paylaştı.

ABD Savunma Bakanı Austin: Ortadoğu'da daha geniş bir savaşın önlenemez olduğunu düşünmüyorum.

İsrail basınında çıkan haberlerde, Tel Aviv'in yukarısında kalan Hadera kentinden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasının uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

Japonya Merkez Bankası, faiz oranını 2007’den bu yana ikinci kez artırdı ve tahvil alımlarını azaltma planlarını açıkladı.

Ne olacak?

Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde bugün Öncü TÜFE verisi açıklanacak.
ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi bugün açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Bugün Fed'in merakla beklenen faiz kararı açıklanacak. Konsensüs beklentiler ve bizim beklentimiz faizin Temmuz ayında sabit kalması yönünde. Fed kararından sonra mikrofonların başına geçecek Powell'dan da bugün yapacağı konuşmada Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceğinin sinyallerini vermesini bekliyoruz. ABD’de geçen hafta açıklanan PCE verilerinin beklentilere paralel gelmesi ile faiz indirimi yönündeki ihtimalleri daha da kuvvetlendi. Haziran ayında Tarım Dışı İstihdam verisinin Mayıs ayının altında gelmesinden sonra Haziran ayı enflasyonu yıllık bazda %3,3’ten %3’e gerileyerek Fed'in elini güçlendirmişti. Haziran’da benzin fiyatları aylık %3,8 ve yıllık % 2,5 azalarak barınma fiyatlarındaki yükselişi dengeledi. Özetle, Son bir ayda gelen makroekonomik verilerin enflasyonda soğuma eğilimine işaret etmesi ile Fed'in Eylül'de faiz indirimine de kesin gözüyle bakılıyor. Fed'in faiz kararından sonra ise Temmuz ayı istihdam verileri açıklanacak. İstihdamda aşağı yönlü seyir devam ederse iç talepteki düşme beklentisi ile enflasyon tarafındaki baskının devamı beklenebilir. Fedwatch anketinde Eylül ayında %100 oranında faiz indirimi bekleniyor. BİST100 endeksi geçtiğimizi işlem gününü 42 puan düşüşle tamamlarken, haftalık bazda kayıp yaklaşık 200 puan oldu. Geçen haftadan bu yana toplam BİST100 endeksi 465 puan geri çekildi. Jeopolitik gerginliklerin etkisi tansiyonu yükseltirken BİST100 endeksi de baskılanıyor. 

Japonya Merkez Bankası faiz artırdıJaponya Merkez Bankası faiz artırdı

 

Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişteAsya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte

 

Heniyye'nin ölümü petrol fiyatlarına da yansıdıHeniyye'nin ölümü petrol fiyatlarına da yansıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bekir sipahi 31 Temmuz 2024 11:05

    Müslümanlarda birlik beraberlik olmadığı sürece daha çok Müslümanın kanı akar

  • k231 Temmuz 2024 10:05

    VE ÇEVRESİNİN ŞAHSİ MENFAATLERİ HUKUK VE ORADAN ALDIĞI GÜÇ ILE KURAL TANIMIYORSA O LİDER TEHLİKELİDİR .................

  • k231 Temmuz 2024 09:51

    ne dediğini ve neyaptığını bilmeyen koltuk sevdası için herşeyi yapabilecek olan ve ulusunun çıkarlarının önünde kendi menfaat ve çıkarları olan liderler o halk ve çevresindeki komşuları için tehlikelidir..............durum ortada............