E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
02 Ekim 2024 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin Devleti’nin tanınması büyük anlam ve önem ifade ediyor.

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın Lübnan'dan tahliyesi için alternatif planlar hazırlanmıştır. İran’dan İsrail’e füze saldırısı gerçekleşti.

İran: Operasyonun ilk aşamasında yaklaşık 200 füze ateşlendi.

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısının BM Şartı'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca gerçekleştirildiğini belirtti.

İsrail, Lübnan'ın güneyine yönelik karadan işgal girişiminin haftalarca süreceğini duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Erakçı, Tahran İsrail'e füze saldırısının ardından ABD'yi müdahil olmaması için uyardı.

İsrail Yetkilileri: İsrail İran'ın füze saldırısına birkaç gün içinde önemli bir misilleme yapacak, İran içindeki petrol üretim tesisleri hedef alınabilir.

ABD Başkanı Biden'ın, İsrail'i hedef alan füzelerin vurulması verdiği belirtildi.

Etihad Havayolları Orta Doğu'nun bazı yerlerindeki hava sahası kısıtlamalarına karşılık bugün bazı uçuşlarının güzergahını değiştirdiğini açıkladı.

Moody's, Brezilya'nın kredi notunu yükseltti.

ABD Başkan adayı Trump: Ben başkanken Orta Doğu’da savaş yoktu.

Ne olacak?

Çin’de piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.
Bugün ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam, Euro Bölgesi’nde İşsizlik Oranı açıklanacak.
Türkiye’de 3 Ekim’de enflasyon verileri açıklanacak.
4 Ekim’de ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi, Ekim ayına risk iştahı düşük başlarken, endeks dünü 315 puan düşüşle tamamladı. Yurt içi İmalat PMI verisindeki zayıflık, İstanbul enflasyonun yüksek gelmesi endeksi baskılarken, gün sonuna doğru jeopolitik gerginliklerin (İran - İsrail - ABD) artması satışları derinleştirdi.

İTO tarafından İstanbul enflasyonu açıklandı. İstanbul'un eylül ayı enflasyonu aylık %3,90, yıllık %59,18 oldu. Böylece aylık enflasyonda 5 ayın zirvesi kaydedildi. Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre diğer harcamalar grubunda %14,6, kültür, eğitim ve eğlence harcamaları grubunda %13,2, giyim harcamaları grubunda %6,7, konut harcamaları grubunda %4,2, ev eşyası harcamaları grubunda %3,6, gıda harcamaları grubunda %2,6, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubunda %0,7 artış görüldü. 2024 yılı Eylül ayı İSO İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre, Şubat'ta 50,2, Mart'ta 50,0, Nisan'da 49,3, Mayıs'ta 48,4, Haziran'da 47,9, Temmuz'da 47,2, Ağustos ayında 47,8 olarak açıklanan İmalat PMI, 2024 yılının Eylül ayında 44,3 seviyesine düştü. Talepteki zorluklar üçüncü çeyrek sonunda iyice belirginleşti. Yeni siparişlerde yaklaşık son dört buçuk yılın en sert düşüşü gerçekleşirken ihracat siparişlerinin yeniden yavaşlamaya geçmesi, dış talepte de durgunluğa işaret etti. Girdimaliyetlerindeki yükseliş ile enflasyonist baskılar geçtiğimiz dönemdeki kadar şiddetli olmamakla birlikte, Eylül ayında da sürdü. Talepteki zayıflık neticesinde üretim düşüş göstermiş, bu da Eylül ayında imalatçıların istihdam ve satın alma faaliyetlerini yavaşlatmalarına yol açtı. Euro Bölgesi öncü TÜFE verisi açıklandı. Euro bölgesinde yıllık enflasyon Ağustos ayındaki %2,2 seviyesinden Eylül ayında %1,8'e geriledi. Aylık bazda TÜFE Yunanistan'da %1,7 ve Portekiz'de %1,6 artarken, en fazla düşüş sırasıyla %0,9 ve %0,8 ile Hollanda ve İrlanda'da kaydedildi.

Günün önemli şirket haberleri 02/10/2024Günün önemli şirket haberleri 02/10/2024

 

Petrol piyasasına 'İran-İsrail' tehditi!Petrol piyasasına 'İran-İsrail' tehditi!

 

İran-İsrail arasındaki çatışma petrol fiyatlarını yükselttiİran-İsrail arasındaki çatışma petrol fiyatlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)