E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada satış baskısı görülebilir---

Borsada satış baskısı görülebilir

Borsada satış baskısı görülebilir
22 Aralık 2016 - 08:48 borsagundem.com

Vakıf Yatırım sabah raporunda BİST'te satıcılı açılış görülebileceğini değerlendirdi

Güne 78,000 seviyelerine yükselerek başlayan Borsa İstanbul, günün devamında 78.000 üzerinde satışlarla karşılaştı. Ancak, satış baskısını 77,500 üzerinde karşılayan BİST, yurt dışı piyasalardaki zayıf seyirlerin sonrasında kapanışını 77.619 seviyesinden gerçekleştirdi.
Dün Avrupa’da özellikle İspanyol bankaları öncülüğünde artan satış baskısı ile borsalar değer kaybetti. İspanyol bankalarına yönelik endişeler ve İtalyan bankası Monte dei Paschi’nin dün daha önceden tahmin edilenden daha erken likiditesinin tükenebileceğini açıklaması, satış baskısında etkili oldu. ABD’de ise dün düşük işlem hacmi ile birlikte endeksler rekor seviyelerden gerileme gösterdi.
Bugün ABD’den TSİ 16:30’da gelecek olan 3Ç büyüme rakamları ve dayanıklı mal siparişleri verisi izlenecek. Ayrıca, TSİ 18:00’de açıklanacak olan kişisel gelir ve harcamalar verisi de izlenecek. Bu sabah Asya piyasalarında satışlar gözlenirken, Avrupa piyasalarının açılışında da satış baskısı beklenmekte. Yurt dışı piyasalarda gözlenen bu zayıf ve satış baskılı seyirlerin etkisinde BİST’in de
güne satışlarla başlaması beklenebilir. Günün devamında yurt dışı piyasaların seyri izlenirken, ABD verileri beklenecektir.

Vakıf Yatırım

Borsa düşecek mi çıkacak mı? Gösterge denemesi

 

Piyasalarda banka tedirginliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faiz en iyisi22 Aralık 2016 09:17

    Ula iki aydir yurt disi ralli yaparken biz batakliga saplandik. Simdi onlar kar satisi yaptiginda biz düşeceksek yemişim böyle borsayi