E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada satış dalgası sonrası alım için doğru zaman mı?---

Borsada satış dalgası sonrası alım için doğru zaman mı?

Borsada satış dalgası sonrası alım için doğru zaman mı?
07 Ağustos 2024 - 15:59 borsagundem.com

Stifel, satış dalgası sonrası alım için acele edilmemesi gerektiğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar, ABD borsalarında yaşanan çöküşün bir alım fırsatı yaratıp yaratmadığını tartıyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Wall Street’in düşüş eğilimli analistlerinden Barry Bannister, satış dalgasının ardından hisse senetlerine geri dönmek için henüz çok erken olduğunu söylüyor.

Ayı piyasası riski devam ediyor

MarketWatch’tan Isabel Wang’ın haberine göre, Stifel'den Barry Bannister, ekonomik yavaşlamanın 2024'ün ikinci yarısında resesyona dönüşmesi durumunda ayı piyasası riskinin hala devam ettiğini söylüyor.

ABD hisseleri, Wall Street'e 2022'den bu yana en kötü gününü yaşatması ve ABD ekonomisinin zayıflayacağı korkularının küresel piyasalarda satış dalgasına yol açmasının ardından Salı günü toparlandı. Ancak Stifel'in baş hisse senedi stratejisti Barry Bannister, ABD hisse senedi piyasasına geri dönmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyor ve S&P 500'ün Ekim ayına kadar 5.000 puana düşeceğine yönelik çağrısını ikiye katlıyor.

Bannister liderliğindeki bir Stifel stratejist ekibi, paylaştığı notta, “Görüşümüz, S&P 500'ün Ekim ayına kadar 5.000 puana doğru bir düzeltme yapması yönünde, bu da ABD ekonomisinin sert bir şekilde yavaşlaması ve yapışkan enflasyon nedeniyle Temmuz zirvesinden yüzde 12 oranında düşmesi anlamına geliyor” diyor.

Ekip, “Düşük çift haneli bir düzeltme öngörümüze rağmen, yavaşlamanın bir resesyona dönüşmesi durumunda bir ayı piyasası riski de var; ki bu da tarihe ve tanıma göre yatırımcılar ve Fed için bir sürpriz olacak” diye yazıyor.

Endeks düzeltmenin eşiğinde

Bir piyasa düzeltmesi genellikle bir hisse senedi endeksi son boğa piyasası zirvesinden en az yüzde 10 oranında düştüğünde meydana geliyor. Bazı düzeltmeler daha da kötüleşerek genellikle endeksin son zirvesinden en az yüzde 20 oranında düşmesi anlamına gelen ayı piyasasına dönüşebiliyor.

S&P 500 son olarak 27 Ekim 2023'te düzeltme bölgesine girdi ancak son borsa satışları da büyük sermayeli endeksi başka bir düzeltmenin eşiğine getirdi. Dow Jones Market Data’ya göre S&P 500, 16 Temmuz'da belirlenen 5.667 puanlık son kapanış zirvesinden yüzde 7,5 oranında aşağıda seyrediyor.

Yatırımcılar ‘savunma’ya geçmeli

Bannister, bu yılın başlarında bir yaz satış dalgası çağrısında bulunmuş ve Ekim ayına kadar bir piyasa düzeltmesi beklentisini birçok kez yinelemişti.

Tahminleri onu Wall Street'in sayıları oldukça azalan ayılarından biri yaptı çünkü diğer piyasa stratejistlerinin çoğu yükseliş eğilimine geçti ve Fed'in bu yılın ilerleyen zamanlarında birden fazla faiz oranı indirimi yapması yönündeki umutların artması nedeniyle S&P 500 için yıl sonu fiyat hedeflerini yükseltti.

Bannister ve ekibi, yatırımcıların ‘savunmacı’ kalmasını öneriyor ve enflasyonun sabit kalması ve ABD GSYİH büyümesinin keskin bir şekilde yavaşlaması durumunda sağlık, temel tüketim malları ve kamu hizmetleri gibi ‘savunma odaklı’ sektörlerin 2024'ün ikinci yarısında S&P 500'ü geride bırakacağını düşündüklerini söylüyor. Stratejistler, bu sektörlerin genellikle ‘durgunluk sonucu ortaya çıkarsa buna karşı önceden yüklenen göreceli bir performans koruması’ sunduğunun altını çiziyor.

Borsaları saran satış dalgası ‘siyah kuğu’ olayı mıydı?Borsaları saran satış dalgası ‘siyah kuğu’ olayı mıydı?

 

Küresel piyasalarda tarihi satış baskısının etkileri törpüleniyorKüresel piyasalarda tarihi satış baskısının etkileri törpüleniyor

 

Borsada çöküşlerden nasıl sağ çıkılır?Borsada çöküşlerden nasıl sağ çıkılır?

 

Bank of America: Ayı piyasası olasılığı hala düşükBank of America: Ayı piyasası olasılığı hala düşük

 

Faiz indirimi olasılığında ayı piyasası ve sert iniş riskiFaiz indirimi olasılığında ayı piyasası ve sert iniş riski

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)