E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada üç yükseliş sinyali---

Borsada üç yükseliş sinyali

Borsada üç yükseliş sinyali
20 Ağustos 2024 - 11:20 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD borsalarında yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de borsa yatırımcıları, Ağustos ayının başında yaşanan çöküş sonrası temkinli.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD hisse senedi piyasalarında yükselişin devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Uzmanlar ise boğa piyasasının devam edeceği görüşünde.

Üç al sinyali

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, stratejistler, ABD borsalarının '3 al sinyali' verdiğini ve bunun boğa piyasasını işareti olduğunu öne sürüyor. Ned Davis Research'e (NDR) göre, piyasa hisse senetleri için daha fazla yükseliş potansiyeli olduğunu gösteren bir avuç boğa sinyali veriyor.

Pazartesi günü yayınladıkları notta araştırma firmasındaki stratejistler, ayın başlarında yaşanan sert satış dalgasının ardından geçen hafta üç olumlu sinyale işaret ediyor. İlk sinyal olan 40 Günlük Ticaret Endeksi (40-Day Trading Index) ‘kalabalık alım satım aşırılıkları’ hisse senetlerinde yukarı yönlü bir hareketin ‘en az dirençli yol’ olduğunu gösterdiğinde bir boğa okuması gösteriyor. NDR stratejistleri, göstergenin geçen hafta hisse senetlerinin aşırı satıldığına dair işaretler verdiğini ve bunu 1981'den bu yana yüzde 60 oranında kazancın takip ettiğini söylüyor.

İkinci sinyal olan 10:1 oranlı yükseliş günü, yükselen hisse senedi sayısının düşen hisse senedi sayısını 10:1 oranında geçtiğinde yanıp sönüyor. Stratejistler, Hisse senetlerinin geçen Kasım ayından bu yana sekizinci 10:1'lik yükseliş gününü Ağustos ayında kaydettiğini, bunun gelecek 6 ay için ‘ortalamanın üzerinde getirilerle tutarlı' bir model olduğunu ifade ediyor.

Üçüncü sinyal, şirketin Günlük Momentum Modeli, şirketin kısa vadeli 94 momentum göstergesinin en az yüzde 65,5'inin pozitife dönmesiyle yükseliş eğilimi gösteren bir okumayı gösteriyor. Model geçen Cuma günü yüzde 68,6 olarak ölçülmüş durumda ve bu seviye genellikle 1979'dan bu yana ortalama yüzde 10'luk bir yıllık kazançla sonuçlanıyor.

Kısa vadede yükseliş eğilimi

Stratejistler, bu kısa vadeli göstergelerin hisse senetlerindeki ‘yükseliş eğilimi mesajını doğruladığını’ ekliyor ve piyasa genişliğinin diğer ölçümlerinin hisse senetlerindeki ‘son geri çekilmeden genel olarak etkilenmediğini’ ekliyor.

Yine de şirket, yatırımcıları hisse senetlerinin uzun vadeli görünümü konusunda uyarıyor. Notta, değerlemelerin hala ‘yukarı yönlü’ göründüğü belirtilirken bu yorumun yapay zekanın tetiklediği bir balonun piyasadaki en büyük hisse senetlerini aşırı değerli hale getirebileceği uyarısında bulunan diğer piyasa yorumcularıyla aynı doğrultuda olduğu ifade ediliyor.

İhtiyatlı bakış

Seçkin yatırımcı John Hussman’ın değerleme metriği ise piyasanın 1929'dan bu yana en fazla aşırı değerlendiği dönemde olduğunu gösteriyor. NDR de bu ihtiyatlı bakışın farkında olduğunun altını çiziyor.

NDR stratejistleri, “Daha ihtiyatlı bir not olarak, satış dalgası aşırı uzun vadeli eğilimi ve değerlemeleri rahatlatmak için pek bir şey yapmadı. Piyasa 2000'de olduğu gibi aşırı yükselebilirken grafik hem uzun vadeli eğilimin hem de değerlemelerin yukarı yönlü gerildiğini gösteriyor” diyor.

Yatırımcılar, durgunluk korkularındaki kısa süreli artışa rağmen, hisse senetleri için genel olarak olumlu bir görünüm sergiliyor. AAII'nin son Yatırımcı Duyarlılığı Anketi'ne göre, yatırımcıların yüzde 43'ü gelecek altı ay boyunca hisse senetleri konusunda iyimser hissettiklerini söylüyor; bu oran bir önceki haftanın yüzde 41'lik okumasından daha ise daha yüksek bir seviyeye karşılık geliyor.

Mark Spitznagel: Ağustos ayındaki borsa fiyaskosu açık bir kırmızı bayraktıMark Spitznagel: Ağustos ayındaki borsa fiyaskosu açık bir kırmızı bayraktı

 

Borsada 'rüya senaryo’ yeniden masadaBorsada 'rüya senaryo’ yeniden masada

 

Wells Fargo: Faiz indirimleri borsada henüz görülmemiş bir ralliyi tetikleyecekWells Fargo: Faiz indirimleri borsada henüz görülmemiş bir ralliyi tetikleyecek

 

Borsada rehavete kapılmak için yanlış zamanBorsada rehavete kapılmak için yanlış zaman

 

ABD hisse senetlerine yönelik iştah artıyorABD hisse senetlerine yönelik iştah artıyor

 

Hisse senetleri satış dalgası sonrası ne kadar zamanda toparlanıyor?Hisse senetleri satış dalgası sonrası ne kadar zamanda toparlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • babafingo beçet yan yürür20 Ağustos 2024 13:03

    al gelmiş yükselcemiş auhuahuhauahu aselsana bakın varlık fonu savunma şirketi hisseler çöküşte fena çökertiyo bofa hauhahahahahau ereğli zaten daa fena çarpılmış .auhauhuhauhau