E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da yatay açılış ---

Borsa'da yatay açılış

Borsa'da yatay açılış
08 Haziran 2016 - 08:56 borsagundem.com

Borsa'nın bugün yatay açılış yapması bekleniyor

Piyasalara Bakış

Güne alımlarla 79.000 seviyelerine yönelerek başlayan BİST, günün devamında da hem kur hem de faiz tarafını izleyerek yukarı hareketini 79.500 seviyelerine taşımaya çalıştı. Ancak, bu seviyelerde kar satışları gözlenen BİST tarafında satış baskısının günün devamında sürmesiyle birlikte kapanış 78.158 seviyesinden gerçekleşti.

Pazartesi akşamı FED Başkanı Yellen'ın yaptığı konuşmada, ekonomik koşulların imkan sağlaması durumunda faiz artışına gidilmesini uygun olacağını söylemesi ancak zamanlamaya yönelik herhangi bir yorumda bulunmaması ile piyasalar tarafından konuşmanın güvercin olarak yorumlanmasının ardından dün Avrupa borsaları yükselişler göstererek son iki haftanın en hızlı günlük artışını göstermiş oldu. ABD'de ise S&P 500 endeksi yükselişini sürdürerek son 10 ayın en yüksek seviyesinden kapanırken, Nasdaq endeksi ise kapanışa doğru negatife geçerek hafif düşüş kaydetti. Petrol fiyatlarındaki toparlanma ile enerji sektörü hisselerinde olumlu seyir borsalardaki yükselişe katkı sağladı.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08.06.2016

Bugün yurt içinde açıklanacak olan sanayi üretimi rakamı yakından izlenecek. Yurt dışında ise öne çıkan bir veri bulunmamakta. Sabah 1Ç büyümesinin yukarı revize edilmesi sonrasında Japonya tarafında piyasalar pozitif bir seyir izlerken, Çin ise beklentilere paralel gelen dış ticaret verileri sonrasında negatif seyretmekte. Avrupa piyasalarının negatif başlamaları beklenen güne BİST'in ise yatay bir başlangıç yapacağını öngörüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri - 08.06.2016

Sektör ve Şirket Haberleri

" Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Mayıs verileri açıklandı (=)
" Emlak Konut GYO (EKGYO) İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi yapıldı (=)
" Kısa Kısa Şirket Haberleri: KIPA, ECILC


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Borsa'nın satışla açılması bekleniyor

 

Dolar/TL kurunda baskı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)