E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
05 Ekim 2017 - 09:31 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne yatay başlaması bekleniyor

Borsa İstanbul'un güne yatay seyirle başlaması bekleniyor. İşte piyasalarda dünkü gelişmeler ve beklentiler:

DÜN NE OLDU?


BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASASINDAKİ YÜKSELİŞE EŞLİK ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki yükselişe eşlik etmesi ve yabancı kurumların bankacılık sektörü hisselerinin pozitif seyir izleyebileceği öngörüsünde bulunması ile birlikte bankacılık hisseleri öncülüğünde günü %0,6 yükselişle 104,548 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,8, BIST Sanayi Endeksi ise %0,1 oranında yükseldi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak ABD’de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisine öncü sayılabilecek ADP özel sektör istihdamı takip edildi. ADP özel sektör istihdamı beklentilere paralel olarak 135 bin artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

105,000 SEVİYESİ TREND BELİRLEYİCİ SEVİYE…

BIST 100 Endeksi mevcut durumda gelişen ülke piyasalarına göre %31 iskontolu olmasına karşın daha yükselebilmek için başka hikâyelere ihtiyaç duymakta. Yüksek faiz (yüksek taşıma maliyeti), büyüme oranının gelecek çeyreklerde düşecek olması, ek vergi düzenlemeleri (bankacılık sektöründe), makroekonomik açıdan Türkiye’yi pozitif etkileyen Euro’nun, İspanya’daki referandum ile Avusturya ve İtalya’da seçimlerin yaklaşmasıyla global bazda zayıflaması ve Dolar’ın Aralık’ta yeni bir faiz artırım olasılığı ile güçlenmesi, BIST üzerinde baskı yaratmakta. Bu nedenle, endeks 105,000 seviyesine yaklaştığı zaman yükselecek gücü bulamadığı sürece satış baskısı ile karşılaşabilir. Biz de BIST 100 Endeksi’nin 105,000 seviyesi üzerinde kalıcı olmadığı sürece, bu tür yükselişlerin tepki yükselişi olarak kalacağını düşünmekteyiz. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)