E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
23 Haziran 2023 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

TCMB ticari müşterilerden alınacak ücretler ve kredi kartı faiz oranları tebliğinde değişikliğe gitti. Daha önce her ayın sondan beşinci iş gününde ilan edilen referans oran bundan böyle bu günden sonra PPK toplantısı yapılması durumunda toplantının yapıldığı tarihte en güncel veriler dikkate alınarak hesaplanacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, BAE Devlet Başkanı ile görüştü Fed Başkanı Powell: Beklentilerle geniş ölçüde uyumlu olursa, Komite'nin güçlü çoğunluğu, faiz oranını yıl sonuna kadar bir veya iki kez artırmanın uygun olacağına inanıyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD'nin resesyona girme riskinin azaldığını düşünüyorve tüketici harcamalarındaki yavaşlamanın enflasyonu kontrol altına alma
kampanyasını bitirmenin bedeli olabileceğini belirtti.

ABD FDIC Başkanı Gruenberg, banka düzenleyicilerinin 100 milyar doların üzerinde varlığa sahip bankalara daha sıkı sermaye kuralları uygulamayı düşündüklerini belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Kosova ve Sırbistan liderlerinin krizin nedenleri ve çözümüne ilişkin farklı yaklaşımlara sahip olduklarını belirterek, "En azından yeni seçimlerin gerekliliği konusunda mutabık kaldık ve buna nasıl ulaşılacağına dair yöntemleri ve adımları ayrıntılı olarak tartıştık." dedi.

ABD Başkanı Biden, Çin Devlet Başkanı Şi ile ilgili diktatör yakıştırmasının, iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemediğini düşündüğünü söyleyerek, Şi ile yakın zamanda görüşmeyi umduğunu belirtti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Ford Motor, ABD'deki maaşlı çalışanların sayısını azaltmaya hazırlanıyor.

Ne olacak?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bugün TBB üyesi bankalarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Yurt içinde Turizm İstatistikleri, Ticaret Dengesi ve Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.

Yurt dışında öncü PMI verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksindeki 7 günlük satıcılı seyir dün sona erdi, endeks 5.400’ün üstüne çıktı. TCMB kararının beklenti altında gelmesi ile kur tarafındaki %4’lük yukarı yönlü seyir sonrasında, ihracatı yüksek, satışları dövize endeksli, kurdaki yükselişi satışlarına yansıtabilen şirketler ön plana çıktı.

TCMB, merakla beklenen politika faiz kararını açıkladı. . Merkez Bankası 650 baz puan artışla politika faizini bizim beklentimize paralel %15’e yükseltti. (Konsensüs beklenti: %20) Yeni Merkez Bankası Başkanı liderliğinde ilk karar metninde verilen mesajlar piyasa tarafından pozitif karşılandı. Karar metninin Mayıs ayına göre neredeyse tamamı değişmişken, ‘kademeli parasal sıkılaşma’ vurgusu dikkat çekti.‘’Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar vermiştir.’’ cümlesi ile Ortodoks politikaya geçildiği mesajı verildi.

BoE politika faizini 50 baz puan artırarak %5 seviyesine yükseltti. Beklentiler 25 baz puanlık artış ile %4,75 olarak belirlenmesi yönündeydi. Merkez bankası enflasyonun öngörülenden daha inatçı olması sebebiyle beklentilerin üzerinde bir faiz artırım kararı aldı. Yıllık TÜFE Mayıs ayında 4 ay üst üste beklentileri aşarak Nisan ayıyla aynı, %8,7 olarak açıklanmıştı. 7 ye karşı 2 oyla alınan bu kararla birlikte banka 13.kez üst üste faiz artırmış oldu. %5’lik politika faizi son 15 yılın en yüksek oranına işaret etti. Merkez bankası başkanı Bailey ileride daha kötüsüyle karşılaşmamak için bu faiz artırım adımını atmaları gerektiğini ifade ederken Başbakan Sunak merkez bankasına desteğini ifade etti.

Ons altın 1910 doları gördü

 

Dolar güne yeni rekorla başladı

 

Borsa günü yüzde 4.65 yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçkar KAPLANI23 Haziran 2023 09:53

    Oni-buni bırakın da hiç dikkat ettiniz mi? İstanbul'da konutlara gelen su faturaları elektrik faturaları ile yarışıyor. 

  • Mucise Reis : )23 Haziran 2023 09:08

    Aklıma gelmişken ... Sosyal mesaj olsun : Altalya Zeytinköy ... İçler acısı ... Antalyanın ışıltılı dunyasına kanan, yolunu kaybedenler buralarda bağımlılık maddeleri ile başbaşa bırakılmış. Pırıl pırıl ülke gençlerinin, dış güçlerin bağımlılık maddeleri ile çökertmeye başladığı alanlara dönüyor. İlgili valilik, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları, iç işleri bakanlığı.. Sosyal medyada bir avuç  gönüllü büyük mücadeleler veriyor, kaynakları yetersiz. Tv ve gazeteler olayları gündeme taşıyıp buradaki mikropları yok ederek,gündem yapabilir. Türk Gençlerinin ülkelerine milletine vatanına hem çalışacak, hem üreterek, hem yeni nesilleri büyütecek haklarının verilmesi için  büyük mücadeleler verilmeli.  ÇAY SAVAŞLARI çin-ingiliz gibi bağımlılıklar ile nesillerimiz çökertilip raydan çıkartılıyor. sosyal sorumluluk programları oluşturulup yerel-genel desteklenmeli. 

  • borsacı23 Haziran 2023 08:48

    borsadan bir an önce çıkılmalı piyasa faizi iyi borsada enflasyon ve dolar bazında aşırı zarar edebilirsiniz .

  • Mucise Reis : )23 Haziran 2023 08:20

    koviz zamanı paralar basıldı. birilerinin eline hep para geçti kazandı dönüşümlü olsada.. o zamanlar evler500 bin tl otomobiller 100-200 bin tl idi. bunları alanlar, borsa yerıne üzerine yatanlar kazandı. çünkü birikimlerini yatırıma dönüştüren insanlar illaki oldu ulkemizde. birikimler bazen altın, bazen sıcak gurbetçi para, bazen kredi çekımlerı vb. oldu. ama bu alanda yatırım yapanlar aşırı talep gelen ev, oto vb alanda kazançlarını katladı. borsa ise sadece ucuz..ucuz.. dip.. çok ucuz vb denılerek sürdürdü gunlerını... bunu o zamanlardada yazdık. şimdide yazıyoruz. enflasyon bu demek. taki global ekonomiye dönüş olur, o zaman borsa ÜRETİM yapanlar değerlenmeye başlar. şuan FAİZ lerin makası çok. TL 25 kat eridi. bu durumda yine usd bazlı ithal urunlerin değer artışları olası . hala program yok. konuşan yok, görev değişimi olur mu ? bilen yok. belirsizlikler üzerine adımlar kısıtlı atılıyor. bir  kişi konuşsa, bağımsızda olsan görevden alınabılıyorsun çunku.