E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
13 Temmuz 2023 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini onaylayacak merci, milli iradenin temsilcisi TBMM'dir. Bizim gibi milletvekillerimiz de süreci yakından takip edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazı müttefiklerimizin bilhassa PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG ile kurdukları çarpık ilişki, ittifakın birlik ve bütünlüğüne zarar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vilnius Zirvesi, NATO'nun caydırıcılığını artırma yanında, terörizmle mücadele, Avrupa Birliği üyelik sürecimiz ve ülkemize yönelik yaptırımların kaldırılması noktasında yeni başlangıçlara, kritik kararların alınmasına vesile oldu.

ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO'ya kabulü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Biden, Türkiye'ye F-16 uçaklarını satabileceklerinden emin olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Avrupa Birliği ve Doğu Akdeniz konusunda iletişimde kalacaklarını belirtti.

NATO/Stoltenberg: Çin'in 2035 yılına kadar Kuzey Amerika ve Avrupa'nın tamamına, yani NATO topraklarına ulaşabilecek füzelerde 1500 nükleer savaş başlığına sahip olmasını bekliyoruz.

Ukrayna Başkanı Zelenskiy'e göre, Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda BM Genel Sekreteri'nin de çalışmasına ihtiyaç var.

Fed'in Bej Kitabı ekonomik faaliyetin mayıs sonundan bu yana "biraz arttığını" gösterdi.

Beyaz Saray Ekonomi yetkilisi Brainard: Enflasyon dengelenme yolunda.

Çin’de Haziran’da ithalatlar yıllık %6,8 azaldı. Beklenti %4 azalıştı. İhracatlar ise yıllık %12,4 azaldı. Beklenti %9,5 azalıştı.

Ne olacak?

Yurt içinde perakende satış verileri açıklanacak.
ABD'de ÜFE ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak.
İngiltere'de GSYİH, sanayi üretimi ve imalat üretimi açıklanacak. Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ECB toplantı tutanakları takip edilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 19 Temmuz’da Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi ziyaret edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BIST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününü %0,33 değer kaybıyla 6342 seviyesinden tamamladı. Menkul kıymet yatırım ortaklıkları ve bankacılık sektörü payları endeksin yükselişini desteklerken metal ana sanayi ve ulaştırma sektörleri endeksi baskıladı. Yatırımcılar gün boyunca NATO Liderler Zirvesi’nden gelen haber akışını takip etti.

Makroekonomik tarafa bakıldığında ise dün sanayi üretimi endeksi açıklandı. Buna göre geçen ay %0,9 daralan sanayi üretimi Mayıs’ta aylık bazda %1,1 arttı. Böylece yıllık bazda sanayi üretimi %0,2 geriledi. Bugün ise perakende satış verileri odakta olacak.

Küresel piyasalarda ise gözler dün ABD enflasyon verisindeydi. ABD’de enflasyon aylık bazda %0,3 artış beklentisinin altında %0,2 arttı. Yıllık enflasyon ise %4,0’ten %3,0’a gerilemiş oldu. Çekirdek enflasyon da yıllık bazda %5,3’ten %4,8’e gerileyerek %5,0 beklentisinin altında gerçekleşti.

Geçen yılın aynı ayında %9,1 olarak açıklanan enflasyonun %3,0’a gerilemesi piyasalarda risk iştahını artırsa da veri Fed’e ilişkin beklentilerde değişikliğe neden olmadı. Anketlere bakıldığında Fed’in 26 Temmuz’da gerçekleştireceği toplantısında 25 baz puanlık faiz artırma ihtimali %90 seviyesinin üstünde bulunuyor.

Bugün o hisse üzerinde tedbirler olmadan işlem görecek

 

Memur ve emeklilerin maaş düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

 

1,6 milyon kişi EYT ile emekli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)