E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
26 Haziran 2024 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Başbakanı Golob ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Slovenya ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türk – Yunan ilişkilerindeki normalleşmenin Kıbrıs meselesinin çözümüne de olumlu katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı otomotivlerdeki asgari güvenlik düzeyini yukarı çıkartan Genel Güvenlik Yönetmeliği uygulamasının tarihini 7 Temmuz'dan 31 Ağustos'a çekti.

ECB üyesi Rehn, 2024'te iki faiz indirimi daha yapılmasını makul olarak görüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna ile müzakereler esnasında çatışmaları durdurmayacaklarını belirterek, "Müzakerelerin sıfırdan başlatılması gerekiyor. Müzakereler, Batı'nın yönlendirmeleri olmadan yapılmalı." dedi.

Fed üyesi Cook: Bir noktada faiz oranlarını düşürme zamanı gelecek.

Volkswagen Group, elektrikli araç mimarisi ve yazılımını paylaşmak üzere eşit kontrollü yeni bir ortak girişimin parçası olarak Rivian'a 5 milyar dolara kadar yatırım yapacağını duyurdu.

AB yetkilileri yaptıkları açıklamada, Wall Street'i yakalamak için AB’de bir hisse senedi işleminin tamamlanması için gereken sürenin yarıya indirilmesini zorunlu kılacak bir mevzuata ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Nobel ödüllü on altı ekonomist imzaladıkları bir mektupla ABD başkan adayı Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanması halinde ABD ve dünya ekonomisinin zarar göreceği uyarısında bulundu.

Avusturalya’da enflasyon beklentilerin üstünde açıklandı. Avustralya Merkez Bankası, para politikasının kısıtlayıcı olduğunu, mevcut faiz oranının birçok hane halkı için mali acıya neden olduğunu, ancak enflasyonu kontrol altına almak için gerekirse daha fazla sıkılaştırmayı göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Ne olacak?

•Yurt içinde bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Fed Stres Testi Sonuçları yayımlanacak.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya gelecek.
•Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Meclis’te gündeme gelmesi bekleniyor.
•TCMB faiz kararı 27 Haziran’da açıklanacak.
•ABD’de 27 Haziran’da 1Ç24 büyüme verisi açıklanacak.
•27 – 28 Haziran’da Gri Liste’nin açıklanması bekleniyor.
•ABD'de, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri kapsamında mevcut Başkanı Biden ile Cumhuriyetçi Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması 27 Haziran'da, ikincisi ise 10 Eylül'de yapılacak.
•İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 88 puan düşüşle 10.680 seviyesinden tamamladı. Endekste dün genele yayılan geri çekilme meydana gelirken, gözler yarınki TCMB faiz kararı ve 27 - 28 Haziran'daki gri liste açıklamalarında olacak. Haber akışlarının etkili olmasını beklediğimiz haftada 10.500 seviyesinin üstünde kalındığı sürece olumlu görüşümüzü koruyoruz. Halka arzlarda talep toplama süresinin başlaması ve T2 bakiye düzenlemesi amacıyla yapılabilecek satışlar volatiliteyi artırabilir.

EKK toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. EKK’dan ‘’Haziran ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyeceği, yatırım taahhütlü avans kredileri süreçlerinin hızlandırılması kararlaştırıldığı, uygulamaya alınan kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle daha da güçlendireceğimiz mali disiplin, dezenflasyon sürecine destek olmaya devam edileceği mesajları çıktı.

Fitch, Türkiye'nin geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından daha geleneksel makroekonomik politikaları benimsemesinin ardından azalan dış finansman baskıları ve makro ve finansal istikrar riskleri nedeniyle Türk bankacılık sektörünün görünümünü 'nötr'den 'iyileşiyor'a revize etti. Fitch yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin politika çerçevesine yönelik artan yatırımcı güveni, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz rezervleri pozisyonunda iyileşmeye, daha düşük dolarizasyona ve bankaların dış finansmana daha iyi erişimine yol açmıştır. Sonuç olarak, sektörün yabancı para likit varlıklarının önemli bir bölümünü oluşturan bankaların TCMB ile yaptıkları döviz swapları önemli ölçüde azalmıştır. Tüm bu faktörlerin finansal istikrarı desteklemeye devam etmesi beklenmektedir" dedi.

TCMB, haftalık rezerv oranlarını açıkladı. Merkez'in toplam rezervleri 146,1 milyar dolardan 146,3 milyar dolara yükseldi. Böylece Merkez'in rezervleri 150 milyon dolar yükselmiş oldu. Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Altın rezervleri 59,8 milyar dolardan 57,9 milyar dolara düştü. Döviz rezervi ise 86,4 milyar dolardan 88,4 milyar dolara çıktı.

Ons altın fiyatı, PCE verileri öncesinde 2.320’li dolardan işlem görürken, ABD'nin bu yıl faiz oranlarını düşürme ihtimaline ilişkin belirsizliğin artmasıyla altın fiyatlamalarında kısa vadeli belirsizlik sürüyor. Mayıs ayı enflasyon verileri bir miktar cesaret verici olsa da fiyat baskılarının hala nispeten yüksek olduğunu gösteriyor. Haziran ayına ait beklenmedik derecede güçlü satın alma yöneticileri endeksi verileri de ABD ekonomisindeki gücün, faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına dair endişelere yol açtı. Bu hafta odak noktası, PCE fiyat endeksi verileri olacak. Cuma günü açıklanacak olan verinin, enflasyonun hafifçe düşse de Merkez Bankasının yıllık %2'lik hedefinin oldukça üzerinde kaldığını göstermesi bekleniyor.

Avrupa'da hızlı hisse senedi takası için yasal düzenleme gündemde

 

Petrolde ABD stok verilerinin ardından yatay seyir

 

Almanya'dan "bölgesel savaş" uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)