E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Temmuz 2024 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atandı.

Dışişleri Bakanlığı: Han Yunus'ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde dört okulun hedef alınması, İsrail'in Filistin halkını topyekun yok etmeyi amaçladığının somut kanıtıdır.

TBMM Başkanı Kurtulmuş:(NATO) Dünyanın en güçlü savunma örgütünün üyeleri olarak Gazze'deki muazzam insanlık felaketini görmezden gelemeyiz. İsrail'in katliamları durdurulmalıdır.

Fed Başkanı Powell, karşılaştıkları tek riskin enflasyon olmadığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kira ve konut maliyetlerinin ABD'de enflasyonu istenenden yüksek tuttuğunu ancak bu etkilerin zamanla azalacağını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisinde görev yapan Demokrat Parti üyeleri, Başkan Biden'ın sağlık durumu nedeniyle başkanlık seçimlerinden çekilip çekilmemesini tartışmak üzere grup toplantısında bir araya geldi.

Çin'de enflasyon Haziran ayında %0,2 artışla beklentilerin altında gerçekleşti.

Moody's: Seçim sonuçları Fransa'nın kredi notu için olumsuz.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Sanayi Üretim Endeksi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan 11 Temmuz’da JPMorgan'ın İstanbul'da düzenleyeceği toplantısına katılacak.
Fed Başkanı Powell’ın bugün açıklama yapması bekleniyor.
ABD enflasyon verisi 11 Temmuz’da açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde gün sonuna doğru gelen satış baskısı ile geriledi. Bankacılık tarafı 497 puan değer kaybetti. Endeksin 10.500 üstü kapanışlarda kısa vadede 11.000 seviyesinin hedef haline gelebileceğini düşünüyoruz. Bugün, T2 bakiye düzenlemelerinin etkisi ile volatilite yükselebilir.

ABD’de bu hafta açıklanacak enflasyon verisi öncesinde Fed Başkanı Powell açıklamalarda bulundu. Powell ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'ndeki yarıyıl sunumunda karşılaştıkları tek riskin enflasyon olmadığını söyledi. Karşı karşıya oldukları tek riskin enflasyon olmadığını belirten Powell çok az veya çok geç faiz indiriminin ekonomi ve işgücü piyasası için risk oluşturacağı, erken veya çok fazla indirimin ise enflasyondaki ilerlemeyi durduracağı veya tersine döndüreceği uyarısı yaptı. Powell’ın konulması sonrasında piyasalarda risk iştahı azaldı.

Yabancı kurumlardan Türkiye ekonomik görünümü ile ilgili olumlu raporlar gelmeye devam edityor. Morgan Stanley, Türkiye'nin eurobond ihracıyla ilgili değerlendirmesinde risk primindeki tavsiyesini yineledi. Kurum, Türkiye'nin beş yıllık risk priminde 262 giriş seviyesiyle sat tavsiyesi verirken, hedef seviyesini de 217 olarak belirledi. HSBC de Türkiye'nin 2024 yılı büyüme beklentisini yükseltti. Banka yayımladığı raporda ilk çeyrekteki güçlü baskının ardından 2024 yılı büyüme tahminini %3,1'den %3,8'e yükseltti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 12.460 - 12.650 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.492 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 8.028 artışla 347.162 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 12.517 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 12.800 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 12.950 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.800 ve 13.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 12.200 ve 12.000 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada yüzde 100'ün üzerinde getiri sağlayan gyo şirketleri

 

BOJ büyüme tahminini düşürdü

 

Yellen: Enflasyon zaman içinde düşmeye devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)