E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
18 Temmuz 2024 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor



Dışişleri Bakanı Fidan, Nijer ziyaretinde terörle mücadele, eğitim, enerji, sağlık, ticaret, güvenlik, savunma dahil birçok konuyu görüştüklerini belirtti.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın Covid – 19 testinin pozitif çıktığını bildirdi. Biden, tıbbi bir durum tespit edilmesi halinde seçim yarışından çekilebileceğine işaret etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin birinci bölümünde yer alan maddeler kabul edildi.

Fed üyesi Waller: ABD ekonomisi yumuşak iniş ve faiz indirimi yolunda ilerliyor.

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a yönelik suikast girişimini araştırmak için komisyon kurulacağını açıkladı.

FBI, Trump'a suikast girişiminde bulunan zanlının saldırıyı niye yaptığını belirleyemedi.

Fed’in Bej Kitabı ülkede yaklaşan seçimler, iç politika, jeopolitik çatışmalar ve enflasyona ilişkin belirsizlik nedeniyle gelecek 6 ayda ekonominin daha yavaş büyümesinin beklendiğini bildirdi.

Bej Kitap: Üçüncü çeyreğe girerken birçok bölge, ekonomik aktivitenin düştüğünü veya yatay olduğunu bildirdi.

G7'yi oluşturan ülkelerin ticaret bakanları, küresel ticareti bozan uygulamalara karşı gerekirse kendi ticaret araçlarını kullanacaklarını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile enerji piyasasındaki durumu görüştü.

Ne olacak?

ECB faiz kararı bugün açıklanacak.

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.

Moody’s’in yarın Türkiye Raporu yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. TCMB, KKM’den TL mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam ediyor. KKM faizinde alt sınır, politika faizinin %80'inden %70'ine indirilirken, yeni ve yenilenen KKM hesaplarına ek getiri ödemesi yapılamayacak. Daha önce KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, %50 olan politika faizinin yüzde 80'i seviyesinde bulunan %40'a karşılık geliyordu. %40 seviyesi, yeni uygulama talimatıyla %35'e indirildi. Değişiklikler, 22 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak.

TCMB yönetimi, daha önce çeyreklik bazda düzenli yapılması kararlaştırılan istişare toplantıları çerçevesinde banka genel müdürleri ile bir araya geldi. Medyada yer alan habere göre toplantıda Döviz Dönüşümlü Mevduat’a uygulanan %40’lık faiz alt sınırının aşağı çekilmesi konusunda adım atılabileceği, ayrıca DDM’de vadeye dönük zorunlu karşılık uyarlaması konusunda da adım atılabileceği mesajları verildi. Karlılık çerçevesinde özellikle yabancı para kredi kartlarında uygulanan %1,8’lik sınırın kendilerini zorladığını belirten bankalar, bu rakamın kendi maliyetlerinin çok altında kaldığı görüşünü bildirdiği belirtiliyor.

Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklandı. Euro Bölgesi'nde Haziran'da yıllık enflasyon beklentilere paralel %2,5 yükseldi. Hizmet enflasyonundaki artış dikkat çekerken, Haziran’da enflasyonun en yüksek gerçekleştiği ülkeler %5,4 ile Belçika, %5,3 ile Romanya oldu. Fed Başkanı Powell'ın, 15 Temmuz'da faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirtmesi ve geçen hafta gelen enflasyon verisi sonrasında ABD’de iki faiz indirimi konuşulmaya başlandı. Bu da dolar endeksinde güç kaybına sebep olurken, Euro / Dolar paritesi Mart ayından bu yana ki en yüksek seviyesine çıktı.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz günü yatay tamamladı. Endeks, kısa vadede Mayıs ayında 11.000 seviyesini aşamamıştı. Gelen kar realizasyonları ile endeks 9.900 seviyesini görmüş ve tepki yükselişlerinin başlaması ile son bir haftada 11.000 üstü tutunma çabası ile endeksin 12.500 seviyesinin yolunu araladığını düşünüyoruz. Moody’s beklentileri endekse kısa vadeli katalizör olabilir.

Altında yön yukarıAltında yön yukarı

 

Küresel çip hisselerinde büyük düşüşKüresel çip hisselerinde büyük düşüş

 

Piyasa değeri yüksek defter değeri düşük şirketlerPiyasa değeri yüksek defter değeri düşük şirketler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)