E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
24 Temmuz 2024 - 07:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Bloomberg’de yer alan habere göre TCMB’nin TL karşılığı altın ve döviz swap ihalelerine başlayabileceği aktarıldı.

BNP Paribas, TCMB’nin faiz indirimlerine 2024'ün 4. çeyreğinden itibaren başlayabileceğini belirtti. Politika faizinin yılsonuna kadar %40’a indirilebileceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Suriye ile görüşmelere ilişkin, "İstihbarat kurumlarının olgunlaştırdığı dosya siyasi bir dosya halin gelip Dışişleri Bakanları arasında bir trafik başladıktan sonra, Dışişleri ve Milli MSB’nin oluşturacağı bir çerçeve Sayın Cumhurbaşkanımıza, Suriye Devlet Başkanı'na sunulur." dedi.

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, geçen hafta yaşanan küresel yazılım sorunundan bu yana uçuş iptalleri devam eden hava yolu şirketi Delta hakkında soruşturma başlattı.

ABD'de spot Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı.

Ne Olacak?

•Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
•Avrupa ve ABD’de öncü PMI verileri bugün açıklanacak.
•ABD Başkanı Biden'ın 25 Temmuz'da İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor.
•Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

TCMB, politika faizini beklentilere paralel %50’de sabit bıraktı. Karar metni ‘enflasyon kontrol altına alınana kadar sıkı duruşa devam’ mesajı verdi. Enflasyondaki gelişmelere atıfta bulunan TCMB, karar metnine ‘Temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir’ cümlesini ekledi. Karar metninde yurt içinde iç talebin yavaşladığı belirtilirken, enflasyonist baskıların hala canlı tutulduğu ifade edildi. Temmuz ve Ağustos aylarında baz etkisi kaynaklı olarak enflasyonda sert geri çekilme beklenmekte. Temmuz ayında fiyat artışları ve zamlardan kaynaklı olarak daha önce yapılan tahminler yukarı yönlü revize edilebilir. Bu süreçte TCMB’den genişleyici politikalara ilişkin söylemler beklemiyoruz.

Bloomberg’de yer alan habere göre TCMB miktarsal sıkılaşma tarafında yeni bir hamleye hazırlanıyor. TCMB TL karşılığı altın ve döviz ihalelerine başlayabileceği belirtiliyor.

Ekonomi politikalarının etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı altıncı toplantısını dün gerçekleşti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Ekonomimizin yol haritası olan On İkinci Kalkınma Planı ile OVP’de belirlediğimiz eylemleri etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla uyguluyor ve olumlu sonuçları almaya devam ediyoruz" denildi.

JPMorgan, Türk bankalarının ikinci çeyrek bilanço görünümüne ilişkin değerlendirmede bulundu. Kurum, Ana trendlerin daha da kötüleşeceğini, bunun yanında ikinci çeyreğin dip noktası olacağını öngördü. Yurt içi bankalarda da hafif aşağı yönlü revizyona gidildi.

Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti. Türk bankalarının ikinci karlarının, Mart ayındaki 500 baz puanlık sürpriz faiz artışının ardından yüksek fonlama maliyetleri nedeniyle baskı altında kalacağını ön gördü.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 12.462 - 12.711 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.530 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 16.140 artışla 369.512 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 12.685 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 12.200 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 13.200 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.800 ve 13.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 12.200 ve 12.000 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

 Günün önemli şirket haberleri 24/07/2024 Günün önemli şirket haberleri 24/07/2024

 

Moody's, 17 Türk bankasının kredi notunu revize ettiMoody's, 17 Türk bankasının kredi notunu revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)