E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
25 Temmuz 2024 - 06:46 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD Kongresinde senatörlerce ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.

JP Morgan tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye'nin son 12 aydaki güçlü kredi performansı genel olarak makro gidişattan kaynaklandı.

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, kalite kontrol aracındaki bir hatanın küresel yazılım sorununa neden olan güncellemenin yayınlanmasına yol açtığını bildirdi.

Kanada Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan düşürdü.

Ne Olacak?

•Yurt içinde bugün Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
•ABD’de bugün Öncü GSYH verileri açıklanacak.
•ABD’de bugün İşsizlik Maaşı başvuruları verileri açıklanacak.
•ABD’de yarın PCE verileri açıklanacak.
•Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde haftanın üçüncü işlem günün baskılı geçti. Seansın ilk saatlerinde zayıf bir seyir söz konusu olurken GYO, Bilişim, İnşaat ve Enerji sektörü payları %1’in üzerinde pozitif ayrıştı. Öğleden sonra sanayi sektörüne gelen alımlarla endeks 11.100’ün üzerinde kalmaya çalışa da başarılı olamadı.

TCMB, bankalara gönderdiği yazı ile kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen döviz karşılığı TL swap işlemlerine 25 Temmuz'dan itibaren son vereceğini bildirdi. TCMB, 80 milyar doları aşan rezerv birikimi yaptığı yerel seçimlerden bugüne geçen dönemde, TL likidite fazlasını azaltmak için spotta döviz alımı içeren bir ihale açmıyor, aksine vadesi geleni de yenilemiyordu. Böylece 2023'te 64,5 milyar dolara ulaşan lokal bankalarla yaptığı swap işlemleri altın için pazartesi günü sıfıra inerken, dövizde ise sadece 140 milyon dolarlık bakiye kaldı. Merkez Bankası'nın sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında satım yönlü altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri düzenleyeceği dün açıklanmıştı. Bankalara gönderilen talimata göre, uygulanmakta olan para ve kur politikası çerçevesinde sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla satım yönlü altın karşılığı TL swap ihalelerine (valör tarihinde TCMB'nin TL karşılığı altın satışı) başlanmasına karar verildi.

Yurtdışı tarafta ise, ABD'de mal ticareti açığı, Haziran'da aylık yüzde 2,5 azalışla 96,8 milyar dolara geriledi. öncü dış ticaret açığı olarak adlandırılan mal ticareti açığı, piyasa beklentisi, 98,7 milyar dolar olması yönündeydi.

Küresel carry trade işlemlerinin denge kazanması Japon yenini destekliyor, Japon yeninin hızlı yükselişi ABD doları ve diğer gelişmiş ülke para birimleri karşısında kritik seviyeleri aştı. Yen, dolar karşısında 155 seviyesindeki psikolojik eşiği aştıktan ve Mart ortasından bu yana ilk kez paritenin 100 günlük hareketli ortalamasını geçerek dolar karşısında %1'den fazla yükseldi. Ayrıca Japonya Merkez Bankası'nın gelecek hafta olası bir faiz artırımına gidebileceğini ve bunun da yenin carry trade için fonlama para birimi olarak risk teşkil edebileceğini söyleyebiliriz.

Ons altın tarafında Cuma günü açıklanacak olan çekirdek kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi öncesinde yükselişe geçti. Cuma günü yayınlanacak olan raporun fiyat baskılarının hafifletmesi bekleniyor, bu da faiz indirimi yönündeki ihtimalleri cesaretlendirebilir.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 12.387 - 12.571 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.410 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 6.830 artışla 376.342 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 12.577 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 12.100 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 13.100 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.700 ve 13.100 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 12.100 ve 11.900 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 25/07/2024Günün önemli şirket haberleri 25/07/2024

 

SPK, KUYAS hissesindeki bir kişiye işlem yasağı getirdiSPK, KUYAS hissesindeki bir kişiye işlem yasağı getirdi

 

Yarın 3 şirket nakit temettü verecek, 2 şirket sermaye artıracakYarın 3 şirket nakit temettü verecek, 2 şirket sermaye artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gillari şifa saçan yobaz becet 25 Temmuz 2024 08:01

    Yatay bekleniuomus ,komedi devam ediyor ,aselsan öncülüğünde batış dün tescillendi herkes mali piyasalarda korku içinde ,büyük felaket tarihi karanlık hisselerde hemde varlık fonları öncü ,altın ve döviz hala baskılı eylülde abd faiz indirimiyle ralliye başlar mi ,hisseler zaten cokuste kimse inanmiuor not artitimlsri gel gel taktiği yabancı kaçıyor