E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
05 Ağustos 2024 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor


Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinde emlakçıyı yetkilendirecek.Yetkilendirilmiş emlakçı satışa aracılık edecek. Otomotivde de aynı sistemi getireceğiz" dedi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden yapılan açıklamaya göre, otomotiv ihracatı temmuzda yüzde 15 artarak 3,1 milyar dolar oldu.

Vergi Denetim Kurulu, büyük mükelleflere yönelik incelemesi kapsamında, kayıt dışı hasılat elde ettiği
belirlenen bir sigara üreticisine 6 milyar liralık ceza verdi.

Fed/Goolsbee: Hiçbir zaman bir ayın rakamlarına aşırı tepki vermek istemeyiz

Richmond Fed Başkanı Barkin, ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu, ancak işgücü piyasasının kötüleşip kötüleşmediğinin belirsiz olduğunu söyledi

JPMorgan ve Citi, Fed'in bu yıl iki büyük faiz indirimi yapacağını düşünüyor

Ne olacak?

Yurt içinde bugün enflasyon verileri açıklanacak.
Euro Bölgesi'nde Bileşik PMI ve ÜFE verileri bugün açıklanacak.
ABD'de Hizmet ve Bileşik PMI verileri bugün açıklanacak.
TCMB Enflasyon Raporu Toplantısı 8 Ağustos’ta yapılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi, haftanın son işlem gününü %3,01 düşüşle 10473 seviyesinden tamamladı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında puansal bazda BIMAS, AKBNK, TCELL, KCHOL ve ISCTR payları cuma günü endeksi en çok aşağı çeken paylar oldu. Geçtiğimiz hafta endekste değer kaybı haftalık bazda ise %3,84 oldu. Bugün yurt içinde Temmuz ayına ilişkin enflasyon verileri açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda %3,75, yıllık bazda ise %62,6'lık artış göstermesini bekliyoruz. Temmuz ayında gelen alkol – tütün ürünleri zammı, gıda fiyatlarının yükselmesi, elektrik fiyat artışı ve vergi düzenleme etkilerinin enflasyondaki yıl sonu beklentilerini yukarı çekeceği kanaatindeyiz. Nitekim Temmuz ayı PPK karar metninde enflasyondaki gelişmelere atıfta bulunan TCMB, metne ‘Temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir’ cümlesini eklemişti. TCMB Başkan Yardımcısı Akçay ise vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların Temmuz'da aylık enflasyona 1,5 puan ilave katkı yapacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)