E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
15 Ağustos 2024 - 08:47 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sorunları çok iyi bildiklerini, ekonomi kurmaylarının da bu anlamda çalışmalarını sıkı bir disiplinle sürdürdüklerini söyledi.

DSÖ, maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti.

ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan adayı Harris, gıda ve bakkaliye sektörlerinde kurumsal fiyat artışına yönelik ilk federal yasağı önermeyi planlıyor.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, işgücü piyasası konusunda enflasyondan daha fazla endişeli olduğunu söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, enflasyonun düşmesi sonrası Eylül'de faiz indirimine açık olduğunu belirtti.

ABD'de Senato Çoğunluk Lideri Schumer, Senato'nun yıl sonundan önce bir kripto düzenleme tasarısını gerçekçi bir şekilde geçirebileceğine inandığını ve yıllardır yasal belirsizlik içinde sıkışmış bir sektöre yeni bir umut verdiğini söyledi.

Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte %3,1 oranında büyüdü ve bir önceki çeyrekteki daralmanın ardından toparlanma gösterdi.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Bütçe Dengesi açıklanacak.
İngiltere’de TÜFE bugün açıklanacak.
ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
MSCI endeks değişiklikleri 30 Ağustos'ta seans kapanışından sonra uygulanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 90 puan düşüşle 9.830 seviyesinden tamamladı. ABD enflasyon verisinin geri çekilmesine ve global piyasalarda risk iştahı yükselmesine rağmen yurt içinde T2 bakiye düzenlemeleri kaynaklı geri çekilme olduğunu düşünüyoruz. Takas avantajı kaynaklı piyasada gün içinde tepki alımları olabilir. Lakin, jeopolitik gerginlikler ve virüslere ilişkin haber akışları piyasalardaki risk iştahını aşağı yönlü etkileyebilir. ABD’de Temmuz ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. ABD’de TÜFE yıllık bazda %3,00’ten %2,9’a geriledi ve son 3,5 yılın en düşük seviyesine geldi. Aylık bazda ise TÜFE %0,2 oranında artış kaydetti. Barınma ve ulaştırma kalemleri yüksek kalmasına rağmen, enerji tarafındaki geri çekilme, yıllık bazda enflasyonun gerilemesinin etmeni oldu. Dün gelen TÜFE verisi sonrasında eylül ayında 50 baz puanlık faiz indirim beklentileri 25 baz puanlık indirim beklentilerinin üstüne çıkmış durumda.

Günün önemli şirket haberleri 15/08/2024Günün önemli şirket haberleri 15/08/2024

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (15.08.2024)Fiyat hareketi güçlü hisseler (15.08.2024)

 

Borsada sabırlı olan yatırımcılar dalgalanmalardan korunuyorBorsada sabırlı olan yatırımcılar dalgalanmalardan korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)