E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
19 Ağustos 2024 - 08:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Bloomberg’de yer alan habere göre JPMorgan ve Aviva, ABD'de yumuşak iniş beklentisiyle yüksek getirili gelişen piyasa tahvillerinde alıma geçti.

Sağlık Bakanlığı maymun çiçeği rehberi yayımladı.

DMM: Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla %20 zam planlandığını söyledi" iddiası doğru değildir.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Denetimlerimiz, kayıt dışı faaliyet gösterenlere odaklanıyor.
Ocak – Temmuz döneminde toplam otomotiv üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 azalarak 823.636 adete geriledi.

Goldman Sachs, ABD’nin önümüzdeki yıl resesyona girme olasılığını %25’ten %20’ye düşürdü.

ABD Başkan adayı Harris, başkan seçilmesi halinde, maliyetleri düşürmeyi, çalışan ve orta sınıf Amerikalılar için fırsatları genişletmeyi hedeflediğini söyledi.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee: Para politikasını çok uzun süre sıkı tutmak ABD istihdamına zarar verecek

ABD Dışişleri Bakanı Blınken: Gazze ateşkes görüşmelerinde karar alma anındayız.

Kolombiya, İsrail'e kömür ihracatını resmen durdurdu.

Ne Olacak?

Hazine, bugün tahvil ihaleleri düzenleyecek.
TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
Jackson Hole Sempozyumu 22 – 24 Ağustos’ta gerçekleşecek.
Japonya'da LDP'de lider seçimi 27 Eylül'de yapılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %0,9 düşüşle tamamladı. Böylece endeks, beş yıl sonra ilk kez dört hafta üst üste haftalık bazda negatif kapanış gerçekleştirdi. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde endeks 161 puan geri çekildi. Hafta sonu riskinin alınmaması algısının geri çekilmede etkili olduğunu düşünmekteyiz.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından enflasyon beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, ‘’12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri on aydır
iyileşiyor. Temmuzda geçici etkiler kaynaklı yüksek gerçekleşen aylık enflasyon yıl sonu beklentisinde sınırlı artışa yol açsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisi %28,7’ye gerilerken, 24 ay sonrası %19,3 oldu. Yıllık enflasyonun ağustosta da belirgin şekilde gerilemesini ve yılın kalan döneminde düşüşe devam etmesini bekliyoruz.’’ dedi.

Cuma günü TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Ankete göre, geçen ay %2,17 olan Ağustos ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde %2,55'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi ise %42,95'den %43,31'e yükseldi. TÜFE'de artış beklentisi 12 ay sonrası için %30,02'den %28,71'e, 24 ay sonrası için %19,32'den %19,30'a geriledi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi 37,3667'den 37,2760'a düşerken, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 41,5175'den 42,0348'e çıktı.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyorYabancılar borsada hangi hisseleri alıyor

 

Ilımlı enflasyon, Ilımlı büyümeIlımlı enflasyon, Ilımlı büyüme

 

Avrupa borsaları haftaya nasıl başlayacak?Avrupa borsaları haftaya nasıl başlayacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sadece şakir çok üzülmez 19 Ağustos 2024 14:12

    aşşaaaaaa devam yatay devam ediyo hisseler eksi 3 lerde borsa artıda hhauuahuhuhuhauha 

  • şermin faiz yer19 Ağustos 2024 11:14

    şefket bu işi biliyo fena çarptılar .gaçççççıııııınnnnnn geloyolaaaaaa .kasım gibi erken seçim olabilirmi acaba .akapa parti rejimi iyice saplandı batağa .yapısal reform yapmadan vergi salarak halkı sefalete itmek ekonomi uzmanlarının yapacağı iş değil.fazla acemi bunlar.dün akşam tv de oturumda yorumcu ekonomi sorumlusunun yaptığı tek şey dünyayı dolaşmak harcırahlarını verse ülke kurutulurdu diye bir ince yorum yaptı.tarihi çöküş devam akapa parti rejiminin umurunda değil.geçen dediler artık yargı reformuolmadan bu ekonomi kurtulmaz diye. tarihin en büyük karanlığına gi,rdik.hayırlı olsun 

  • şefket gıl boyar19 Ağustos 2024 09:14

    hauhauhauhu yatay bekliyolarmış .ahuhauhauhau akşama görürsünüz yatayı hauhauhauhauhauh .