E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
06 Eylül 2024 - 07:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan (yeni OVP): Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen OVPye güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Lüksemburg Maliye Bakanı ile iki ülke ilişkilerinin ve işbirliğinin artırılmasına yönelik verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantıda AB ile Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konularında fikir alışverişinde bulunduk

ABD Hazine Bakanı Yellen ABD’de istihdam piyasasının sağlıklı olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD başkanlık seçimleri konusunda Harris'i
destekleyeceğini ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin'e, "Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta." diye seslendi.

ABD Başkan adayı Trump, yeni nesil F-35 savaş uçağının tüm bileşenlerinin yurt içinde üretilmesi çağrısında bulundu

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, ABD ekonomisinin önümüzdeki yıl karşılaşacağı en büyük zorluğun ılımlılık olduğunu vurguladı.

Goolsbee: Ekonomik veriler yakında başlamak üzere birden fazla faiz indirimini haklı çıkarıyor.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, İtalya ve Türkiye'den makarna ithalatına yönelik mevcut antidamping ve telafi edici vergi kararlarının uygulanmaya devam edilmesine karar verdi.

OPEC+ kırılgan taleple birlikte düşen fiyatlar nedeniyle petrol üretim artış planını erteledi.

Ne Olacak?

Fitch’in bugün Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.
Yurt içinde bugün Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.
ABD’de bugün Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde bugün büyüme verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Fitch'in bugün Türkiye'ye ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının takvimde olmasına rağmen rapor yayımlamama ihtimalleri de bulunuyor.

Yabancı Kredi Derecelendirme kuruluşları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan yönetimindeki ekonomik adımlara güvenirken, yabancı yatırımcılar da yurt içine yavaş yavaş gelmeye başladı. Uzun yıllar sonra gelen kredi notundaki güncellemeler ekonomi
yönetiminin attığı adımların yabancıların radarında olduğunu da bize gösterdi. TCMB, yıl içinde TL mevduatı destekleyecek yeni adımlar açıklarken, bankalar, döviz dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verebilecek. Daha öncesinde de KKM’de politika faizi olan faiz sınırı kaldırılmıştı. Atılan bu hamlenin hem KKM'nin yavaş yavaş gündemden düşmesi hem de dolarizasyonun azalıp, ekonomi yönetiminin ''TL'ye geçiş zamanı geldi'' açıklamalarına paralel olduğunu düşünmekteyiz.

Enflasyondaki olumlu seyir ve döviz rezervlerindeki artış da kredi derecelendirme kuruluşlarının dikkatini çekiyor. Son olarak Moody's Türkiye'nin notunu iki kademe artırarak Fitch ve S&P ile
aynı nota getirmişti. Türkiye'nin üç yıl aranın ardından gri listeden çıkışı da pozitif haber akışları arasında yer alırken, rasyonel adımların rakamlara sirayet etmeye devam etmesi durumu ile kredi derecelendirme kuruluşlarının takvim dışı değerlendirme yaparak Türkiye'nin notunu da artırabileceğini düşünüyoruz. Eylül ayında haber akışlarının yoğun olması ve makro verilerin olumlu olarak gelmesi yurt içi piyasalara katalizör etki de yaratabilir.

Fitch’in bugün, S&P’nin 1 Kasım’da değerlendirme yapması beklenirken, Fitch'den konsensüs beklentilere paralel olarak bir kademe not artışı yapmasını beklemekteyiz.

Merakla beklenen 2025 – 2027 yılları arası beklentileri içeren OVP açıklandı. Enflasyonun 2024 yılında açıklanan yeni OVP’de yılsonunda %41,5 olarak öngörülüyor. 2025 beklentisi %17,5 olarak açıklanırken, enflasyonun 2026’da tek haneye inmesi bekleniyor. OVP’de 2026 enflasyon beklentisi %9,7, 2027’de %7 olarak açıklanırken, geçen yılki verilerin yukarı yönlü revize edildiği görülüyor. Piyasa katılımcıları anketinde 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi %43,3, 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi ise %25,5 olarak açıklanmıştı. 2023 yılında açıklanan beklentilere göre Türkiye ekonomisinin büyüme verileri aşağı yönlü revize edildi. Orta vadeli programa göre 2024 büyüme tahmini %3,5 olarak açıklandı. Türkiye ekonomisinin 2025’te %4, 2026’da %4,5, 2027’de %5 büyümesi öngörülüyor.

Günün önemli şirket haberleri 06/09/2024Günün önemli şirket haberleri 06/09/2024

 

SPK'dan halka açık 3 şirketin bedelsizine onaySPK'dan halka açık 3 şirketin bedelsizine onay

 

SPK Durukan Şekerleme'nin halka arzını onayladıSPK Durukan Şekerleme'nin halka arzını onayladı

 

SPK'dan 3 aracı kurum ve 5 kişiye idari para cezasıSPK'dan 3 aracı kurum ve 5 kişiye idari para cezası

 

SPK'dan 3 internet sitesi ve 3 kişi hakkında suç duyurusuSPK'dan 3 internet sitesi ve 3 kişi hakkında suç duyurusu

 

SPK bu hafta 38 izinsiz foreks sitesini yakaladıSPK bu hafta 38 izinsiz foreks sitesini yakaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gılları şifa saçan yobaz beçet 06 Eylül 2024 07:52

    bugün ucacaz fiç ucuşu olcak ovp uçusu olcek.harika haber bu auhauhuhauhauhau borsaya bekliyom daa mal çok daatcaz malları hauhauhuhuhau