E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
30 Eylül 2024 - 08:40 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti.

Yılmaz: Spekülatif bir hadise yoksa kurun fiyatını esas olarak piyasa belirler. Dolayısıyla bu anlamda bir müdahaleciliğimiz söz konusu değil.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kendisine banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunulmayan ya da yüksek tutarlı fark istenen vatandaşların bunu Gelir İdaremize ihbar etmesi durumunda, denetim yapılarak gerekli cezai işlemler uygulanıyor.

TCMB analizine göre 2024 yılında konkordato talep eden ve geçici mühlet verilen firmalar toplam nakdi ticari kredi bakiyesinin %0,38'ini, toplam istihdamın %0,07'sini, toplam satışların %0,16'sını ve toplam yurt dışı satışların %0,18'ini oluşturuyor.

ABD Başkanı Biden, Nippon Steel'in U.S. Steel için yaptığı 14,9 milyar dolarlık teklife olan muhalefetinin, yönetiminin önerilen devralmaya ilişkin ulusal güvenlik incelemesini uzatma kararına rağmen değişmediğini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı Musalem: Fed'in faiz oranlarını kademeli olarak düşürmesi gerek.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı

Çin, 5,3 trilyon dolara kadar mortgage için borçlanma maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar attı.
WSJ'nin haberine göre Apple, yaklaşık 6,5 milyar dolar toplaması beklenen bir OpenAI finansman turuna katılmak için görüşmelerden ayrıldı.

Japonya'nın yeni Başbakanı Ishida gevşek para politikası çağrısında bulundu.

Ne olacak?

Fed Başkanı Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
ECB Başkanı Lagarde’nin bugün konuşma yapması bekleniyor.
İngiltere’de bugün GSYH verileri açıklanacak.
Almanya’da bugün öncü enflasyon verileri açıklanacak.
1 Ekim’de başkan yardımcıları Vance ve Walz münazarası gerçekleşecek.
2 Ekim’de ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
Türkiye’de 3 Ekim’de enflasyon verileri açıklanacak.
4 Ekim’de ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı 123 puan azalış, %1,24 oranında düşüşle 9.777 seviyesinden tamamladı. Volatilitesi yüksek haftada haber akışları pozitif yönde endekse katkı sağlarken, T2 bakiye düzenlemelerinin etkisi ise baskıyı beraberinde getirdi. Haftanın son işlem gününde ise endeks 51
puan geri çekilse de, BIMAS'ın finansallarının baskılı gelmesinin etkileri fiyatlamalara yansıdı. BIMAS hariç endeks son işlem günün yatay tamamladı da diyebiliriz. Jeopolitik gerginlikler artarak devam ediyor. İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında, ülkedeki önemli Sünni gruplardan Cemaati İslamiyye'nin yöneticilerinden Dahruc’un öldüğü açıklandı. Lübnan kaynaklarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri toplam 1.127 kişi öldü. Fed’in faiz indirim döngüsünün başlaması algısı, resesyondan uzaklaşılma beklentileri ve jeopolitik gerginlikler ile kıymetli madenlere olan talebin artmasına yol açarken, jeopolitik gerginlikler de güvenli limanlara geçişleri hızlandırdı. Bu süreçte ise ons altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Günün önemli şirket haberleri 30/09/2024Günün önemli şirket haberleri 30/09/2024

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (30.09.2024)Fiyat hareketi güçlü hisseler (30.09.2024)

 

BRICS ülkelerinde BRICS ülkelerinde "ortak borsa" gündemde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)