E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
03 Ekim 2024 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

UBS: Yakın vadede risk – kazanç görünümü daha az cazip göründüğünden, dolar karşısında TL uzun pozisyon tavsiyemizi sonlandırıyoruz.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İsrail eğer karşılık verirse yanıtımız daha sert olur.

ABD Başkanı Biden, G7 liderleri ile İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından İran’a yönelik yemi yaptırımları görüştü.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Çin’li bir çelik üreticisi ve Çin’li bir yapay tatlandırıcı üreticisinin mallarının ithalatını yasaklayacağını duyurdu ve her ikisini de Şincan bölgesinde zorla işçi çalıştırmakla suçladı.

Japonya Başbakanı Ishiba'nın dünkü görüşmede BOJ Başkanı Ueda'dan özel bir politika talebinde bulunmadığı bildirildi. Ishiba, Japonya'nın faiz artışına hazır olmadığını söyledi.

SEC, kripto gözetimini kısıtlayan mahkele kararını temyize götürdü.

Tesla, ABD'de en uygun fiyatlı Model 3 varyantı için sipariş almayı durdurdu.

Toyota, yavaşlayan satışlar nedeniyle ABD'de elektrikli araç üretimini 2026'ya erteleyecek.

Bank of America'nın bazı müşterilerinin hesaplarına erişim sorunu yaşadığı belirtildi.

Ne olacak?

Çin’de piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.
Yurt içinde bugün enflasyon verileri açıklanacak.
ABD ve Avrupa’da bugün PMI verileri açıklanacak.
ABD’de bugün haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak. 
4 Ekim’de ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü 338 puan değer kaybederken, hafta başından bu yana kayıp yaklaşık 765 puan oldu. Dün jeopolitik gerginliklerin etkisi ve T2 bakiye düzenlemeleri kapsamında yapılan satışların, endeksi baskıladığını düşünüyoruz.

Bugün saat TÜİK tarafından Eylül ayına ilişkin enflasyon verileri açıklanacak. Beklentimiz aylık bazda %2, yıllık bazda ise %47,98 artış olacağı yönünde. Konsensüs beklenti ise aylık bazda %2,2, yıllık bazda ise %48,29 artışta yoğunlaşmış durumda. Beklentilerin altında gelebilecek bir enflasyon verisi kısa vadeli risk iştahınım yükseltebilir.

Eylül ayında özellikle okulların açılması ile birlikte eğitim harcamaları tarafındaki artış beklentisi ve gıda fiyatlarındaki yukarı yönlü seyirle enflasyonda aylık bazda artış (%2) bekliyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında baz etkisi kaynaklı olarak enflasyon gerilese de ya da dezenflasyon süreci başladı gibi görünse de, para ve maliye politikalarındaki işleyişi Eylül ayından itibaren göreceğimizi düşünüyoruz. Aylık bazda enflasyon tarafındaki soğumanın devam etmesi durumu faiz indirim sinyallerini de artırabilir. Anlık olarak TCMB’nin politika faizi çok bilinmeyenli denkleme dönüşmüş olsa da Kasım 2024’ten itibaren başlamasını beklediğimiz bir faiz indirim döngüsü olacağı kanaatindeyiz. Çünkü her ne kadar genel olarak bakıldığında Merkez Bankası’nın Eylül metni şahin gibi görünse de kararın içindeki nüanslar indirim sinyalleri vermişti. Ağustos ayındaki metinde ''Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaşacaktır'' cümlesinin yerini Eylül ayında ''Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır'' cümlesi aldı.

Günün önemli şirket haberleri 03/10/2024Günün önemli şirket haberleri 03/10/2024

 

S&P 500 Endeksi'nden yıl sonu rallisi gelir mi?S&P 500 Endeksi'nden yıl sonu rallisi gelir mi?

 

Borsada satış dalgasında dirençli hisselerBorsada satış dalgasında dirençli hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)