E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
04 Ekim 2024 - 08:29 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

UBS TCMB’nin gevşemeye daha geç başlama riskinin arttığını belirtti. UBS, "Türkiye'de dezenflasyonun devam edeceğini düşünüyoruz, ancak orta vadeli dezenflasyon hızı daha belirsiz" dedi.

Citi'ye göre Türkiye'de enflasyondaki artış, döviz kuru geçişkenliği ve atalet gösteren fiyat dinamiklerindeki bozulma dezenflasyon sürecine ilişkin daha temkinli bir tutum sergilenmesini gerekiyor.

BBVA, TCMB’nin ilk indirim beklentisini Aralık ayına öteledi.

Barclays: TCMB’nin Kasım ayında 250 baz puanlık faiz indirimi beklentimiz devam ediyor. Ancak Ekim ayında aylık enflasyon %2’nin üzerinde gerçekleşirse Merkez Bankası ilk indirimi Aralık veya Ocak ayına öteleyebilir.

Morgan Stanley: Kasım'da Türkiye'de faiz indirimi ihtimali zayıf görünüyor.

Morgan Stanley, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini daha önce %42,4'ten %43,5'e yükseltti.

JPMorgan, TCMB'den ilk faiz indirim beklentisini Kasım’dan Ocak’a öteledi.

TCMB Başkanı Karahan: (KKM hesaplarının kapatılması) Bu aşama için doğru bulmuyoruz. Biraz daha azalması gerekiyor, süreci biraz daha yönettikten sonra değerlendirmemizi yeniden yapacağız.

Johns Hopkins Üniversitesi'nde Uygulamalı Ekonomi Profesörü Steve Hanke, ‘’Türkiye'nin resmi enflasyon ölçümleri tam olarak benim tahmin ettiğim şekilde hareket ediyor. Enflasyon düşüyor ve düşmeye devam edecek’’ dedi

ABD Başkan adayı Trump, seçilirse hiçbir eyaletin benzinli araçları yasaklamasına izin vermeyeceğini söyledi.

TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığına Fuat Tosyalı seçildi.

IMF Sözcüsü Kozack, Orta Doğu'daki çatışmaların daha da tırmanma olasılığının riskleri ve belirsizliği artırdığını, bölge ve ötesi için önemli ekonomik sonuçları olabileceğini ifade etti.

Japonya Başbakanı İşiba, Kabineye yeni bir teşvik paketi hazırlama talimatı verdi.

Goldman Sachs: İsrail'in İran'a yapacağı bir misilleme ile ham petrolü 20 dolar artabilir.

Ne olacak?

Çin’de piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.
ABD’de bugün Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

TCMB Başkanı Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında sunum gerçekleştirdi. Karahan, gözettikleri iki ana koşulun aylık enflasyonun ana eğiliminin, belirgin ve kalıcı bir düşüş göstermesi ve enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsaması olduğunu belirterek “Her iki kriterde de alınacak bir miktar mesafe olduğunu değerlendiriyoruz. Bu nedenle, para politikasında sıkılığı korumaya devam edeceğiz” dedi.

Eylül ayında TÜFE, yaklaşık %2,2 olan konsensüs beklentilerin üstünde %2,97 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE, Ağustos ayındaki %51,97 seviyesinden Eylül ayında %49,38 seviyesine geriledi. Bizim beklentimiz aylık bazda %2, yıllık bazda ise %47,98 artış yönündeydi. Eylül ayında okulların açılmaya başlaması ile ön hazırlık süreci kapsamında fiyat artışları, konut ve gıda fiyatlarındaki kısmi artışlar enflasyonun aylık bazda %3’e yakın gelmesine neden oldu.

Gıda enflasyonu yıllık bazda %44,8 seviyesinden %43,72 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %51,56 seviyesinden %49,10 seviyesine geriledi. Temmuz ve Ağustos aylarındaki baz etkisi ardından sıkılaşma adımlarının etkileri fiyatlamalarda görülmeyebaşlanırken, fiyatların artış hızı . Açıklanan enflasyon verileri sonrasında yabancı kuruluşlar, Türkiye’de faiz indirim beklentilerini ay bazında öteledikleri açıkladı. Enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, geriye dönük fiyatlama davranışındaki katılığın, hizmet enflasyonunda düşüşün yavaş gerçekleşmesine neden olduğunu ancak yılın ikinci yarısında tek haneye ulaşılacağını söyledi. Haftalık yabancıların Hisse & DİBS işlemleri açıklandı. Yabancılar, geçtiğimiz hafta 206,2 milyon dolarlık hisse alırken, 443,9 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 1,11 milyar dolar azalışla 171,17 milyar dolar oldu. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 2,02 milyar Dolar azaldı. KKM de haftalık bazda 22,2 milyar TL düşüşle 1,51 trilyon TL oldu.

Altın fiyatları yükselişe geçtiAltın fiyatları yükselişe geçti

 

Deutsche Bank'tan faiz tahmini: Merkez bankaları ne karar verecek?Deutsche Bank'tan faiz tahmini: Merkez bankaları ne karar verecek?

 

Reel faiz 3 yıl sonra pozitif bölgedeReel faiz 3 yıl sonra pozitif bölgede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi04 Ekim 2024 09:26

    Husi'lerin , bomba yüklü tekneyle Kızıldenis'de İngiliz Gemisini vurduğu haberlerini izledim. Savaş oraya da yayılıyorsa borsa düşüşe devam eder mi ?