E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
08 Ekim 2024 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

BofA, Türkiye'de yıl sonu enflasyon beklentilerinin %43,3 olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Tunç: Kasten öldürme suçları, kasten yaralama suçlarında özellikle denetimli serbestlik uygulamalarının toplumda eleştiriye neden olduğunu görüyoruz.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, ekonominin dirençli olduğunu ve işgücü piyasasının bazı zayıflama belirtileri gösterse de hala güçlü olduğunu ve Fed'in faiz indirimlerinin bu şekilde kalmasını amaçladığını söyledi.

St. Louis Fed Başkanı Musalem, ekonomi sağlıklı bir yolda ilerledikçe daha fazla faiz indirimini desteklediğini belirtirken, merkez bankasının temkinli olmasının ve para politikasını gevşetmede aşırıya kaçmamasının uygun olduğunu kaydetti.

New York Fed Başkanı Williams faizde daha yavaş bir indirim hızına destek sinyali verdi.

ABD'de, Florida'ya yaklaşan Milton Kasırgası'nın şiddetinin 5'inci kategoriye yükseldiği bildirildi.

ABD: İsrail, 7 Ekim'den bu yana Hamas tehdidine karşı kısa vadede daha güvenli.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Shanjie Çin'in ekonomik hedeflerine ulaşacağı sözünü verdi.

Dünya Bankası, Çin'de son teşvikler sayesinde geçici bir yükselme olsa bile büyümenin 2025'te daha da zayıflayacağını ve bölge ekonomilerine ek bir baskı oluşturacağını tahmin ediyor.

Ne olacak?

ABD’de bugün Ticaret Dengesi açıklanacak.
Almanya’da bugün Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
ABD’de FOMC tutanakları yarın yayımlanacak.
ABD’de TÜFE, Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesinibekliyoruz. BİST100 endeksi bu haftaya da risk iştahı düşük başladı. Endeks 78 puan geri çekilirken, endeksteki işlem hacmi de sınırlı kaldı. Jeopolitik gerginlikler ve T2 bakiye düzenlemelerinin yanında 3. çeyrek bilanço döneminin yavaş yavaş başlayacak olması ve iç talepteki geri çekilme kaynaklı olarak sanayi tarafında baskılı finansal beklentiler, kısa vadeli hisse bazlı baskıyı hissettirebilir. EKK, bu yıl sekizinci kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı. EKK toplantısında, yapısal reformlara ilişkin tedbirlerin kapsamlı bir şekilde ele alındığı, ilerleme durumlarının gelecek dönemdeki toplantılarda ele alınıp yakından takip edileceği belirtildi. Toplantıya ilişkin olarak "Geçen yıl uygulamaya başladığımız ekonomi programını etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla sürdürüyor ve olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz’’ denildi.

Deutsche Bank geçen hafta Türkiye'de ekonomi yönetimi, banka yöneticileri, ekonomistler ve akademisyenlerle yaptığı görüşmelerin ardından not hazırladı. Notta, Türkiye'de yetkililerin enflasyon görünümü konusunda temkinli iyimserlik içinde olduğunu belirtti. Notta enflasyon görünümü açısından kritik önemdeki 2025 asgari ücreti konusunda "Genel beklenti %25-30 artış yönünde" ifadeleri kullanıldı. 

BİST'ten haftanın ilk gününde 2 hisseye kredili işlem yasağıBİST'ten haftanın ilk gününde 2 hisseye kredili işlem yasağı

 

Fed'den sinyali alan altın yatay seyirdeFed'den sinyali alan altın yatay seyirde

 

Çin borsaları tatilden ralliyle döndüÇin borsaları tatilden ralliyle döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)