E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
14 Ekim 2024 - 08:43 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: (Savunma Sanayii Fonu) Güvenlik olmazsa demokrasi, temel hak ve hürriyetler ve kalkınma olmaz Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Vergi Denetim Kurulunun ülke genelinde büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programına hazırlandığını belirtti.

IMF'den Türkiye değerlendirmesi: Yetkililerin kademeli politika ayarlaması çerçevesinde enflasyonun daha da düşmesi bekleniyor.

Otomotiv Sanayii Derneği, Ocak – eylül döneminde toplam otomotiv üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre %7 gerileyerek 1,6 milyon adet olduğunu bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığının Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Müsteşarı Shambaugh, IMF ve çok taraflı kalkınma bankalarını, düşük ve orta gelirli ülkelerin likidite ihtiyaçlarını karşılamak için yeni yollar üzerinde çalışmaya çağırdı.

Çin'li otomobil üreticisi GAC’in, AB'nin gümrük vergilerinden kaçınmak için Avrupa'da elektrikli araç üretimini araştırdığı medyada yer aldı.

Goldman Sachs, Çin için 2024 yılı büyüme tahminini %4,7’den %4,9'a yükseltti. Semiconductor Manufacturing’in Avrupa'da daha fazla fabrika açmayı planladığı belirtildi.

Japonya Başbakanı Ishiba, BOJ'un faiz politikasına  müdahale etmeyeceğini söyledi.

Fitch, Fransa'nın kredi notunun görünümünü durağandan negatife indirdi.

ABD’de Riverside County Şerifi Biancoeski, başkan adayı Trump’a yönelik 3’üncü bir suikast girişiminin engellendiğini açıkladı.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün gerçekleşecek.
Hazine, bugün iki tahvil ihalesi düzenleyecek.
Japonya’da piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.
TCMB faiz kararı Perşembe günü yayımlanacak.
ECB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %2,6 değer kaybı ile tamamlarken, haftalık bazda yükseliş gösteren sektör grubu olmadı. Hisse bazında TKFEN, OTKAR, ADEL, OBAMS öne çıkarken, endekse puansal bazda en çok katkı yapan şirketler FROTO ve AKBNK oldu. BİST100 endeksinde 22 Temmuz’da 11.200 direnç seviyesini aşamamasıyla başlayan orta vadede düşüş trendi üç aya yakın bir süredir ediyor. Önce 60 günlük HO,
sonrada 200 günlük HO’nın aşağı yönlü kırılmasıyla düşüş trendi tescillendi. Bu düşüş sarmalından kurtulmanın en büyük anahtarının ise endeksin tekrar 200 günlük HO’nun geçtiği seviyenin tekrar yukarı yönlü kırması olduğunu düşünüyoruz.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, TÜFE yıl sonu artış beklentisi hafif artışla %44,1 oldu. TÜFE'de artış beklentisi 12 ay sonrası için %27,49 iken, bu anket döneminde %27,44 oldu. 24 ay sonrası için ise %18,38 iken %18,08 oldu. Dolar/TL beklentisi bir önceki dönem 37,16 TL iken bu anket döneminde 36,63 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,43 TL iken, bu anket döneminde 42,73 TL olarak gerçekleşti. TCMB verilerine göre Ağustos ayında Ağustos ayında cari işlemler hesabı 4,3 milyar dolar fazla kaydetti. Veri 2019 yılından beri görülen en yüksek fazla olarak kaydedildi. Net Hata ve noksan Ağustos'ta 3,66 milyar dolar açık verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek cari denge verisini değerlendirdi. Şimşek sosyal medya hesabından, "Cari açığın milli gelire oranı %1’in altına geriledi. Ağustosta 4,3 milyar Dolar ile 5 yılın aylık en yüksek cari fazlası verilirken yıllık cari açık 11,3 milyar dolar oldu. Böylece 2023 yılı Mayıs ayına göre yıllık cari açıktaki düşüş 44,4 milyar dolara ulaştı. Yılın ilk sekiz ayında portföy girişleri 24,9 milyar dolar iken banka ve reel sektörün dış borç çevirme oranları sırasıyla yüzde 167 ve yüzde 132 seviyesinde gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünüm makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor, ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor" dedi. Sıkı politika adımları ile cari işlemler dengesi son aylarda fazla vermeye devam etti.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (14.10.2024)Fiyat hareketi güçlü hisseler (14.10.2024)

 

Günün önemli şirket haberleri 14/10/2024Günün önemli şirket haberleri 14/10/2024

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleriYabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)