E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBORSADA YÜKSELİŞİ UNUTUN---

BORSADA YÜKSELİŞİ UNUTUN

BORSADA YÜKSELİŞİ UNUTUN
03 Ekim 2008 - 16:26 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasalarda ülke borcu için 5 yıllık CDS trendine bakıldığında borsaların sıkıntı ortadan kalkmadan yükselişe geçmesi gerektiğini fakat bunun kısa vadede pek mümkün olmadığını görüyoruz.

Calyon Bank'ın raporu: Gelişmekte olan piyasalarda ülke borcu için 5 yıllık CDS trendine bakıldığında borsaların sıkıntı ortadan kalkmadan yükselişe geçmesi gerektiğini fakat bunun kısa vadede pek mümkün olmadığını görüyoruz. Avrupa'daki yavaşlama CE-4 ekonomilerini etkiliyor. Macaristan'ın Temmuz verilerinde karşılık ayırma rakamları son altı ayda ilk defa açık verdi. Bunun sebebi Macaristan ihracatının %57'sinin yapıldığı Avrupa'daki yavaşlama olarak görülüyor. Çek Cumhuriyeti Ağustos verilerinde de, Avrupa ihracatlarındaki düşüş nedeniyle karların azaldığı görülüyor. Hafta boyunca üretim endeksleri sıkıntılıydı ve bu sabah Türkiye Eylül üretim endeksini açıkladı ki o da aynı şekilde olacaktır. Türkiye'nin 2Ç GSYİH'sinin 2001'deki resesyon seviyesine yakın olduğunu gördük, yani iyi sonuçların gelmesi pek olası değil. Kredi krizi geri ödenmiş kredilere doğru zorladığından ve borçları yığacak başka bir piyasa olmadığından Rus şirketleri vadesi gelen borçlarını kapatmak için dolara yöneldikçe ruble zayıf kalıyor. Analistler, Merkez bankasının 50 milyar dolarlık finansmanına rağmen 4Ç'de vadesi gelen dolar borçlarının Rusya sisteminde daha fazla bir boşaltma getireceğini düşünüyor. Dün açıklanan Brezilya Ağustos ayı sanayi üretimi de geçen yıla göre sadece %2 artış gösteriyor. Bu durum yurt içi ekonomisiyle ilgili endişeleri artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)