E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükselme trendi ---

Borsada yükselme trendi

Borsada yükselme trendi
02 Mayıs 2014 - 09:08 borsagundem.com

Bugün Dünya genelinde PMI verileri takip edilecek

''TCMB, piyasanın test etmesi için yakın gelecekte faizleri ölçülü şekilde indirmeyi planlamakta.

Çarşamba günü Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısında Erdem Başçı bir sonraki faiz adım yönünü net bir şekilde belirtti: Güney ("Yönümüz Güney", 8 Nisan 2014).

Faiz indiriminin zamanlamasını risk primindeki gelişmelere bağlayan Başçı, ilk faiz indirimini peş peşe indirimlerden oluşacak bir döngünün takip etmeyeceğini ekledi.

200 baz puanın altına inen Türkiye CDS'leri Mayıs ayı içerisinde istikrar kazanmayı sürdürürse bu ayki toplantıda 25 baz puanlık indirim gündeme gelebilir.

TCMB, bu hamle ile piyasa etkisini gözlemleyecektir. Asıl faiz indirim döngüsünün ise Eylül ayı ile birlikte başlamasını beklemeyi sürdürmekteyiz. Sene sonunda faizlerin %8,00 ila %8,50 aralığında oluşabileceği yönündeki beklentilerimizi koruyoruz ("Bir Enflasyonist Bir De Deflasyonist", 30 Nisan 2014).

Enflasyon cephesinde henüz değişiklik yok. Gerçek dinamikleri Haziran ayı sonrasında gözlemleme şansımız olacak. Şu anda %7,3 seviyesindeki yıl sonu tahminimiz TCMB'nin %7,6'ya çıkardığı tahminden daha iyimser. TCMB enflasyon tahmini konusunda iki yönde de ıska geçebilmekte. Bu nedenle yıl sonu enflasyonunun nerede oluşacağını baz etkisi ortadan kalkmadan kestirebilmek güç. Bununla birlikte bu sene enflasyonun %7 oranına ne kadar yaklaşacağını önceki yıllarda olduğu gibi gıda fiyatlarındaki oynaklık yerine Türk Lirası'nın ne kadar değer kazanacağı belirleyecektir.

USD/TRY, beklentilerimiz dahilinde 2,1253 seviyesindeki desteği kırdıktan sonra bu seviyenin dirence dönüştüğünü takip ediyoruz ("Gümbür Gümbür", 25 Nisan 2014). Bir sonraki destek seviyesi 2,0956 görüşümüzü korumaktayız. Türk Lirası'nın bugün öğleden sonra TSİ 15:30 ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanacak İstihdam Raporu'na göre bahsettiğimiz aralıkta işlem görmesi beklenir.

Borsa İstanbul'un ise Brent Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle uyumlu olacak şekilde bu sabah "olumlu risk algısı" ortamında değer kazanmaya devam etmesi mümkün. Haftalık grafikte yükselen trendi koruması için BİST100 endeksinin 73 bin seviyesinin üzerinde kapanış yapması yeterli olacaktır. Yükselme trendinin teyit edilmesiyle borsada kazançların artması da mümkün.

İstihdam Raporu için piyasa beklentisi 215bin kişilik artış. Soğuk kış aylarının ardından baharda iyileşen hava koşulları dahilinde ekonominin güç kazanması beklendiği için güçlü veri sürpriz olmayacaktır. Ancak 230bin ve üzeri gerçekleşmelerde Dolar güçlenmesi görebiliriz.

Bugün Dünya genelinde PMI verileri takip edilecek. Türkiye PMI da TSİ 10:00'da açıklanıyor olacak. Mart ayı ile karşılaştırıldığında Nisan ayında üretimin artmış olması (>50) ve PMI değerinin güçlenmesini (>51,7) bekliyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)